Η 1η Γιορτή Πολιτισμού του «Θέογνι» ένωσε ανθρώπους και έδωσε χρώμα στο κέντρο της πόλης Η 1η Γιορτή Πολιτισμού του «Θέογνι» ένωσε ανθρώπους και έδωσε χρώμα στο κέντρο της πόλης
Μέγαρα, 01/10/2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η 1η Γιορτή Πολιτισμού του «Θέογνι» ένωσε ανθρώπους και έδωσε χρώμα στο κέντρο της πόλης Με σταθερή προσήλωση για ανοιχτό... Η 1η Γιορτή Πολιτισμού του «Θέογνι» ένωσε ανθρώπους και έδωσε χρώμα στο κέντρο της πόλης

Μέγαρα, 01/10/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 1η Γιορτή Πολιτισμού του «Θέογνι» ένωσε ανθρώπους και έδωσε χρώμα στο κέντρο της πόλης

Με σταθερή προσήλωση για ανοιχτό πολιτισμό για όλους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων «Ο Θέογνις» ολοκλήρωσε το τριήμερο της 1ης Γιορτής Πολιτισμού στο κέντρο των Μεγάρων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Υπηρετώντας τους σκοπούς του συλλόγου για πρόοδο της κοινωνίας μέσα από τον πολιτισμό, ο σύλλογος υπέβαλε πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού, προτείνοντας να ενταχθεί η διοργάνωση στις δράσεις του Υπουργείου. Με εθελοντική εργασία των μελών, η πρόταση αυτή υποβλήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μπορέσει να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης, ενώνοντας ανθρώπους γύρω από τις τέχνες.



Ήταν 3 ημέρες σε 3 σημεία στο κέντρο της πόλης, όπου σχηματίστηκε ένα «τρίγωνο» διαφόρων τεχνών που έδωσαν χρώμα, από τον χώρο του συλλόγου, στην κεντρική πλατεία και στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό.

Πάνω από 35 ερασιτέχνες και επαγγελματίες δημιουργοί συναντήθηκαν και παρουσίασαν τα έργα τους στο κοινό, που γέμισε το κέντρο της πόλης, συνομιλώντας με αφορμή τα έργα τέχνης, που εκτείνονταν από τα εικαστικά και τη φωτογραφία, ως τη γλυπτική, τον κινηματογράφο, τη μουσική και το θέατρο.



Στην 1η Γιορτή Πολιτισμού συμμετείχαν (με αλφαβητική σειρά) οι:

  1. Γκέλη Ειρήνη
  2. Διπλάρας Παναγιώτης
  3. Δρίτσας Γιώργος
  4. Δροσίου Βερόνικα
  5. Κακαγής Άκης
  6. Καλοζούμης (Ντερέκης) Κωνσταντίνος
  7. Κάντα Μαίρη
  8. Καστανιάς Αλέξης
  9. Κλώκα Μαριανέλλα
  10. Κόμπουλη-Μαρκεσίνη Ελένη
  11. Κουλούρη Λιάνα – Μουρτζούκος Ηλίας
  12. Κουλουριώτης Γιώργος
  13. Κουρσόπουλος Ιωάννης
  14. Κρητικού Μόνικα
  15. Κρητικού Φράνκα
  16. Λιάσκου Γαρυφαλλιά
  17. Λουκά Πολυξένη
  18. Μητρογιώργη Αθηνά
  19. Μιχάλαρος Δημήτρης
  20. Μουστάκα Ελευθερία
  21. Μπαρμπίνης Βασίλης
  22. Μπεθάνης Χρήστος
  23. Μπισταράκη Ορσαλία
  24. Μπόρας Παναγιώτης
  25. Παλυβού Ιουλία
  26. Παπαηλία Αντιγόνη
  27. Παπακωνσταντίνου Μαρία
  28. Παπανικόλας Σπύρος
  29. Παπανίκος Γιώργος
  30. Παπαπανούση Χάρις
  31. Περόνη Μαρία
  32. Πολυχρονάκης Κωνσταντίνος
  33. Σάλτα Γεωργία
  34. Σάλτα Ευγενία
  35. Σιδέρη Ζωή
  36. Σούντη Μαρία
  37. Σουριάς Μάκης
  38. Στάθη Ευγενία
  39. Τσορβά Ντούλη
  40. Φυλακτού Κωνσταντίνα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων “ο Θέογνις” ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές του συλλόγου που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια διοργάνωση της 1ης Γιορτής, τους χορηγούς – επιχειρήσεις της πόλης μας που στηρίζουν έμπρακτα το έργο του συλλόγου, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς και όλες τις ομάδες καλλιτεχνών που είχαν μαζί τους (ηθοποιούς, μουσικούς, κ.ο.κ.) που «άνοιξαν» τις τέχνες τους στο ευρύ κοινό.



Σκοπός μας είναι να δώσουμε καλλιτεχνικά ερεθίσματα που θα εμπνεύσουν νέους και περισσότερους δημιουργούς και να είναι αφορμή για επόμενες ανάλογες δράσεις στην περιοχή μας.

Δίνουμε υπόσχεση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τον πολιτισμό στην περιοχή μας, με ανεξαρτησία και ανιδιοτέλεια.

ΤΟ Δ.Σ.



error: Content is protected !!