ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ποιος δε δέχτηκε το παιδί σας στους 2 που τώρα έκαναν έναν (1 )Δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό; Βρέφη και παιδάκια έως 4χρονών έμειναν έξω από... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ποιος δε δέχτηκε το παιδί σας στους 2 που τώρα έκαναν έναν (1 )Δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό; Βρέφη και παιδάκια έως 4χρονών έμειναν έξω από τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς στο νησί μας και οι γονείς τους καλούνται να πληρώσουν για κάτι που έπρεπε να είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! Ελάτε να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα του ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ, διεκδικώντας ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, Σύγχρονους-ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς που κράτος και Δημοτική Αρχή τους στέρησαν. ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

Καλέστε μας τώρα στα τηλέφωνα:
6989 629 424 Μ. Ανδρουλιδάκη
6936 637 082 Μ. Πρεκετε



Η Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό δεκάδων παιδιών από τη δωρεάν προσχολική αγωγή και φέτος (2024-2025), στο Δήμο μας.

Θεωρούμε κοροϊδία και εμπαιγμό τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της Ν.Δ για μέτρα προστασίας των παιδιών και ενίσχυσης των νέων ζευγαριών με τα εφάπαξ χρονιάτικα επιδόματα (voucher, επίδομα παιδιού), που είναι κυριολεκτικά ψίχουλα και δεν αφορούν όλους τους γονείς, αλλά «λίγους τυχερούς».



Ο καθημερινός αγώνας των νέων γονιών για το μεγάλωμα των παιδιών τους, η σύγχρονη –ασφαλή ψυχοκοινωνική εξέλιξη και έγκαιρη-πρώιμη διάγνωση και αγωγή τους, για άλλη μια φορά, χρεώνεται ως ατομική τους ευθύνη. Η οποία βασίζεται στις αντοχές της τσέπης της κάθε οικογένειας και όχι στην υποχρέωση, όπως θα έπρεπε, της οργανωμένης πολιτείας και των θεσμών της, όπως το κράτος, ο Δήμος, η περιφέρεια.



Την ίδια χρονική περίοδο η Δημοτική Αρχή στο νησί επιλέγει να κλείσει και να λειτουργήσει μόνο τον ένα από τους 2 βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ολόκληρο το νησί!! Που σημαίνει πρακτικά ότι: ενώ οι υπάρχοντες 2 δημοτικοί παιδικοί σταθμοί (για παιδιά 2,5 -4 χρόνων) που έχουν την υποδομή να καλύψουν 100 παιδιά, φέτος με το κλείσιμο του ενός καλύφθηκαν μόνο 50 παιδιά!!! Η επίσημη δικαιολογία του Δήμου είναι ότι δεν υπήρξαν άλλες αιτήσεις!!

Για βρέφη δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, αφού η γνωστή πλέον λογική κόστους – οφέλους, για άλλη μια φορά κάνει και εδώ το θαύμα της!!





error: Content is protected !!