ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΤΑΓΙΑΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΤΑΓΙΑΚΑ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ στον Πειραιά όπου και έζησα τα παιδικά μου χρόνια φοιτώντας σε Πρότυπο σχολείο. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΝΤΑΓΙΑΚΑ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ στον Πειραιά όπου και έζησα τα παιδικά μου χρόνια φοιτώντας σε Πρότυπο σχολείο. Από τα εφηβικά μου χρόνια έως και σήμερα κατοικώ και εργάζομαι στην Σαλαμίνα όπου είναι ο τόπος καταγωγής της μητέρας μου.

Πότε ξεκινήσατε την ζωγραφική;
Στα πρώτα σχολικά χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία μέσα από δραστηριότητες που μας δίνονταν να ανακαλύψω έναν κόσμο που με μάγεψε, τον χώρο της τέχνης. Της τέχνης όχι μόνο με την συμβατική έννοια της αλλά και μέσα από πειραματισμούς με κολάζ- ψηφιδωτά και διάφορες κατασκευές. Με την παρότρυνση της καθηγήτριας μου, καλλιέργησα την αγάπη μου προς την τέχνη γενικότερα.

Πείτε λίγα λόγια για την πορεία σας στον χώρο των εικαστικών;
Τα μετεφηβικά χρόνια φοίτησα στην σχολή της ΧΑΝ Αθηνών διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Παράλληλα σπούδασα στο Ε.Α.Π. στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών- Ελληνικός Πολιτισμός. Οι ανησυχίες μου όμως που ποτέ δεν έσβησαν με οδήγησαν τα τελευταία χρόνια να παρακολουθήσω μαθήματα Κεραμικής και mix media. Μαθήτευσα δίπλα στις γνωστές κεραμίστριες Χ. Μόραλη και Μ. Κάντζαλη.

Πως αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα έργο σας ολοκληρωμένο;
Η δημιουργικότητα έχει να κάνει με τη σύνδεση – πρέπει να είσαι συνδεδεμένος με τους άλλους για να βρεις έμπνευση και για να δείξεις την δουλειά σου αλλά έχει να κάνει και με την αποσύνδεση. Πρέπει να αποσυρθείς για να σκεφτείς, να δουλέψεις πάνω στην τέχνη σου και να δημιουργήσεις κάτι για να δήξεις στους άλλους. Με μία λέξη όταν δημιουργώ νοιώθω πληρότητα.
Ποιες οι σχέσεις σας με τα χρώματα;
Τα χρώματα σε όλες τις μορφές της τέχνης , δίνουν ζωή, μετατρέποντας άψυχα υλικά και σύμβολα σε αντικείμενα που κεντρίζουν τις αισθήσεις. Ωστόσο ανάλογα με το ύφος του έργου χρησιμοποιώ και τα αντίστοιχα χρώματα, χωρίς να αποκλείω το χρυσό που προσδίδει λάμψη και πολυτέλεια.

Χρησιμοποιείται σύμβολα στους πίνακες σας;
Τα θέματα που απεικονίζονται στα έργα μου τα αντλώ από την φύση, την ιστορία και την κοινωνία. Απομονώνω στοιχεία και τα χρησιμοποιώ ως σύμβολα

Η τελευταία σας έκθεση;
Συμμετείχα σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα- Πειραιά και Σαλαμίνα. Η τελευταία μου συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ήταν το 2020 στον επετειακό εορτασμό με αφορμή τα 2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τα μελλοντικά σας σχέδια;
Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι, για να υπάρχει εξέλιξη, ανακαλύπτοντας νέα πεδία έκφρασης μέσω των ερεθισμάτων που θα λαμβάνω. Στο άμεσο μέλλον- εφόσον μας επιτραπεί λόγω της πανδημίας που πλήττει όλο τον πλανήτη- θα συμμετέχω σε μία έκθεση εκτός της όμορφης Σαλαμίνας μας, προβάλλοντας την Ιστορία της μέσα στο χωροχρόνο.

error: Content is protected !!