«Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι» «Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι»
Το νέο μυθιστόρημα του εξαιρετικού σκηνοθέτη, “θεατράνθρωπου” και συγγραφέα 30 βιβλίων, Ντίνου Κουμπάτη, «Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι»

ΝΤΙΝΟΣ Σ. ΚΟΥΜΠΑΤΗΣ
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Το νέο μυθιστόρημα του εξαιρετικού σκηνοθέτη, “θεατράνθρωπου” και συγγραφέα 30 βιβλίων, Ντίνου Κουμπάτη, που έρχεται σύντομα από τις εκδόσεις «Αποστακτήριο». Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει τις δυνάμεις του ανθρώπου, όταν βάζει στόχους στη ζωή του. Που εξάρει την αγάπη για τον τόπο και τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων. Ένα μυθιστόρημα στο οποίο οι κεντρικοί ήρωες προσπαθούν να ζήσουν τα όνειρά τους, λειτουργώντας πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και την αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Έρωτες, ταξίδια, θέατρο, πάθη, πολιτική, επιδιώξεις, επιτυχίες και απογοητεύσεις. Όλα μαζί συνθέτουν μια απολαυστική ιστορία που θα την αγαπήσετε από τις πρώτες σελίδες!

Μία παραδοσιακή ελληνική οικογένεια που προέρχεται από την Αίγυπτο, εγκαθίσταται σε μία μικρή αλλά κομψή και με πολιτιστικό υπόβαθρο πόλη του Βορρά, όπου θα δημιουργήσει οικογένεια, η μεγαλύτερη κόρη. Αυτή, καθηγήτρια μουσικής, παντρεμένη με έναν Διευθυντής της Δασικής Υπηρεσίας, θα φέρει στον κόσμο τρία παιδιά, τον Τάκη, την Μυρσίνη και τον Γιωργή, ο οποίος από μικρός δείχνει μία ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο, στον οποίο γεννήθηκε.
Η δεύτερη κόρη, η θεία Ιουστίνη, λίγο μεγάλη θα παντρευτεί και εκείνη έναν Διευθυντή Τραπέζης και θα φέρουν στον κόσμο έναν δεύτερο Γιωργή, ο οποίος θα δεθεί με τον πρώτο, ιδιαίτερα ύστερα από μία σοβαρή μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού, όπου τα δύο εξαδέλφια είναι δότης και λήπτης αντίστοιχα, και θα ακολουθήσει τα αχνάρια του πρώτου, αλλά μέσα από την διαμόρφωση μίας εντελώς δικής του και ξεχωριστής προσωπικότητας.
Στο κοντινό πατρικό χωριό, ένας αδελφός του Δασάρχη, ζει με τους γονείς, τη γυναίκα και τα δύο παιδιά τους, ένα ανάπηρο και διανοητικώς καθυστερημένο κορίτσι, την Προκοπία και τον γιό τους Αναστάση, στην ηλικία του μεγαλύτερου Γιωργή, με τον οποίο δένονται με δυνατά αισθήματα φιλίας.

Κατά την διάρκεια των εφηβικών τους χρόνων, μία ξένη Εταιρία, εγκαθιστά στην πόλη τους και εκμεταλλεύεται ένα χιονοδρομικό κέντρο με δύο πίστες, Ξενοδοχείο, Ωμπέρζ και Καζίνο. Με την εγκατάσταση αυτή, διασαλεύεται όλο και περισσότερο η ήρεμη ζωή της πόλης, αφού οι διερχόμενοι αφήνουν πίσω τους στίγματα κάθε άλλο παρά άξια προς μίμηση, νέοι κάτοικοι προσελκύονται για ανάπτυξη επιχειρήσεων, και αρχίζουν να ευημερούν οι ληστείες, τα ναρκωτικά και η ανεξέλεγκτη διαβίωση των νεότερων κυρίως ανθρώπων.
Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό, ο Γιωργής με τα αδέλφια του, αναπτύσσουν μία πολιτιστική κίνηση πριν ξεκινήσουν για τις πανεπιστημιακές σπουδές τους σε μεγάλα αστικά κέντρα. Ο Αναστάσης, κατεβαίνοντας για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πόλη, μένει στο σπίτι της οικογένειας του θείου, ονειρεύεται να γίνει Αστρονόμος-ερευνητής και κατά την διάρκεια της φοίτησής του στο Λύκειο, εργάζεται στο χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να μαζέψει χρήματα για τις περαιτέρω σπουδές του. Εκεί όμως, το ωραίο σώμα του και το επίσης ωραίο πρόσωπό του, θα τον παρασύρουν στις κρεβατοκάμαρες πλουσίων κυριών, μία εκ των οποίων θα ακολουθήσει στην Αμερική.

Ο Γιωργής, ερωτευμένος με την Ανιέζ, κόρη του μεγαλύτερου μετόχου της ξένης Επιχείρησης, θα κάνει το μεταπτυχιακό του στο Παρίσι, ενώ ο αδελφός του, ο Τάκης, τελειώνοντας την Σχολή Καλών Τεχνών θα παντρευτεί μία απόφοιτη της Νομικής και θα εγκατασταθεί στην Πάτρα, όπου θα ανοίξει γκαλερί και θα αποκτήσει ένα δίδυμο ζεύγος παιδιών. Η αδελφή τους, η Μυρσίνη, τελειώνει το Μουσικό Πανεπιστήμιο και μία Σχολή Κλασσικού Χορού και φεύγει στη Νέα Υόρκη, όπου εκεί πιστεύει ότι θα κάνει καριέρα, βοηθούμενη από τον εξάδελφό τους Αναστάση, ο οποίος κερδίζει όλο και περισσότερα χρήματα.
Ο Γιωργής, επιστρέφει στην πόλη του, μετέχει στα κοινωνικά, υποψιάζεται ότι και μία νέα επιχείρηση χιονοδρομικού κέντρου ετοιμάζεται, και μπαίνει επικεφαλής όσων αγωνίζονται για την μη εγκατάστασή της. Ωστόσο, οι γονείς της Ανιέζ, τον εγκρίνουν σαν γαμπρό και την παντρεύεται, ενώ σύντομα διαφαίνεται ότι ο πεθερός του, ήθελε να τον εμπλέξει στην εγκατάσταση και του νέου χιονοδρομικού κέντρου, -στην περίπτωση αυτή, όμως, η κόρη του είναι ανυποψίαστη και κρατά θέση δίπλα στον άντρα της και κατά των συμφερόντων του πατέρα της.
Όμως, ο Γιωργής, είναι πλέον Δήμαρχος στην πόλη του και έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, με μεγαλύτερο αυτό της δημιουργίας του νέου χιονοδρομικού κέντρου, καθώς ο πεθερός του εξαγοράζει συνειδήσεις και τις στρέφει εναντίον του. Δύο παιδιά θα προστεθούν στην δική του οικογένειά, ενώ ο αδελφός του χωρίζει από την γυναίκα του, η οποία τον εγκαταλείπει για έναν μεγαλοδικηγόρο και επιστρέφει στην οικογενειακή εστία με τα δίδυμα.
Ωστόσο, ένα μεγάλο δράμα παίζεται με τον εξάδελφο Αναστάση, ο οποίος από την μία πλουτίζει και από την άλλη πεθαίνει πολύ νέος από AIDS, στα χέρια των δυο Γιωργήδων, ζητώντας να μην το μάθουν ποτέ οι γονείς του. Αλλά και η Μυρσίνη, αντιμετωπίζοντας την ουτοπία των παιδικών της ονείρων σε μία μεγαλούπολη σαν την Νέα Υόρκη, επιστρέφει κι αυτή στην πόλη όπου γεννήθηκε.

Μέσα από ίντριγκες, λασπολογίες και πληρωμένες συνειδήσεις, ο πεθερός του Γιωργή, θα προσπαθήσει να τον εκμηδενίσει, ώσπου οι παραστάσεις αυτού ως Δημάρχου, στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα τελεσφορήσουν και τελευταία στιγμή το σκηνικό θα ανατραπεί κατά του πεθερού.
Πρόσωπα ζωντανά, γεμάτα ανθρωπιά και ευγενικά αισθήματα, γεμίζουν συγκινησιακά το Μυθιστόρημα. Η γιαγιά, η οποία φθίνει σιγά-σιγά όμηρος γεροντικής άνοιας, ο γιατρός ο οποίος εθελοντικά καταναλώνει όλη τη ζωή του επισκεπτόμενος τους ασθενείς στα χωριά ενώ το χιόνι σκεπάζει τα πάντα μέχρι και τα όνειρα, ο εν ψυχρώ σκληρός εκτελεστής πεθερός, ο αντίπαλος Δήμαρχος, ο εύθραυστος και σύγχρονα αποφασιστικός και πανέξυπνος Γιωργής ο νεότερος, καταθέτουν το δικό τους στίγμα ζωής, ο καθένας, και τέλος ανατρέπουν την δοξασία ότι τα όνειρα χάνονται σκεπασμένα από χιόνι. Ο Γιωργής ο νεότερος, είναι αυτός ο οποίος θα εισπράξει το τελευταίο χειροκρότημα ζωής λέγοντας: «Τόσο νερό έχουν τα χιόνια. Δεν μπορούν να θρέψουνε ένα λουλούδι;».

error: Content is protected !!