Ρυθμική Γυμναστική: Έλεγχος και Ρυθμός σε σώμα και μυαλό Ρυθμική Γυμναστική: Έλεγχος και Ρυθμός σε σώμα και μυαλό
Η ΡΥΘΜΙΚΗ γυμναστική είναι το ιδανικό άθλημα για κορίτσια αφού μέσα από αυτό, κινούνται με χάρη και ελέγχουν το σώμα τους. Ποια είναι η... Ρυθμική Γυμναστική: Έλεγχος και Ρυθμός σε σώμα και μυαλό

Η ΡΥΘΜΙΚΗ γυμναστική είναι το ιδανικό άθλημα για κορίτσια αφού μέσα από αυτό, κινούνται με χάρη και ελέγχουν το σώμα τους.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσει ένα κορίτσι;
Οταν φτάσει τρεισήμισι ετών.

Ποια τα οφέλη με την ενασχόληση της ρυθμικής;
Είτε ένα παιδί ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού είτε σε επίπεδο μαζικού τα οφέλη είναι πολλά: Αποκτα ισορροπία, βελτιώνει την ευελιξία και το συντονισμό, μαθαίνει να υπακούει να ακολουθεί κατευθύνσεις, αυτοσεβασμο και εμπιστοσύνη στον εαυτό του, μαθαίνει να θέτεις στόχους και να συγκεντρώνεται, μαθαίνει τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια, την ομαδικότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους σε άπειρες θέσεις, αποκτούν εξαιρετική ευκαμψία που μπορεί να αποτελέσει ένα είδος ενίσχυσης του σώματος για μείωση των τραυματισμών. Το άθλημα αυτό παρέχει την ευκαιρία στα κορίτσια να εκφράσουν τη δική τους προσωπικότητα. Μαθαίνοντας νέες δεξιότητες τα κλειστά και εσωστρεφή παιδιά που δεν τολμούν να κινηθούν από φόβο μήπως κάνουν λάθος, με τη ρυθμική αποκτούν ισορροπία και σιγουριά ευχάριστα. Ελαττώματα όπως η πλατυποδία, η σκολίωση, η κύφωση και κακή στάση σώματος με τη ρυθμική καλυτερεύουν και βελτιώνονται.

Ποια όργανα χρησιμοποιούνται στη ρυθμική γυμναστική;
Στη ρυθμική χρησιμοποιούμε την μπάλα την κορδέλα το στεφάνι το σχοινάκι και τις κορίνες.με τα όργανα αυτά και τη συνοδεία μουσικής οι αθλήτριες καλούνται να εκτελέσουν ένα πρόγραμμα ατομικό ή και ομαδικό.

Που πρέπει να απευθύνονται οι γονείς για να ξεκινήσει ένα παιδί ρυθμική?
Αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς. Σε έναν από τους 47 αναγνωρισμένους αθλητικούς συλλόγους της Αττικής, με ειδική αθλητική αναγνώριση στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής από τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Για την περιοχή της Σαλαμίνας ο Σύλλογός μας πληρεί το παραπάνω κριτήριο.

Σε ποιους χώρους κάνει ο σύλλογος σας προπονήσεις;
Στα Παλούκια, Λεωφόρος Σαλαμίνας 39 και στο Αιάντειο Πλαταιών 1.
Επίσης τρεις ώρες την εβδομάδα έχουμε και στο κλειστό γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης.


Υπεύθυνη προπονήτρια:
Ρένα Μπούτση (καθ. φυσικής αγωγής). (τηλ. 6972 923 088)
Πρόεδρος:
Ιωάννης Κρουστάλλης (τηλ. 6983 518 366.

error: Content is protected !!