Γυάλα Γυάλα
Η παραλία Γυάλα βρίσκεται στον ΄Ορμο της Περάνης Γυάλα

Η παραλία Γυάλα βρίσκεται στον ΄Ορμο της Περάνης, στα νοτιοανατολικά παράλια της Σαλαμίνας. Τοπόσημο της ακτής αποτελεί η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στα ανατολικά της.

Τόσο η παράκτια ζώνη της παραλίας όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας της καλύπτονται από βότσαλο αναμεμειγμένο με άμμο.
Η ακτή βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα ενός ανοιχτού όρμου μήκους, περίπου, 4 χλμ.. Το μήκος της είναι 280μ., το μέσο πλάτος της 10μ. και έχει προσανατολισμό νότιο. Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα εμφανίζουν βάθος κανονικό, με ήπια κλίση πυθμένα (σε απόσταση 90μ. από την ακτή, το βάθος προσεγγίζει τα 5μ.). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς. Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων εκτιμάται σε 200 άτομα.
Η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Υπάρχουν, μόνο, μεταλλικά παγκάκια, κάδοι / καλάθια απορριμμάτων και τέντες που προσφέρουν σκίαση στους λουόμενους. Έναντι της ακτής υπάρχει εστιατόριο από το οποίο δύνανται να εξυπηρετηθούν οι λουόμενοι και το οποίο δίνει έμφαση στα τοπικά προϊόντα και αλιεύματα. Η κολύμβηση είναι η κύρια δραστηριότητα επί της ακτής. Σημ. Ο Ναυτικός όμιλος της περιοχής είναι Πρωταθλητής Ελλάδας στο πρωτάθλημα ανάπτυξης του Κανόε-Καγιάκ και 8ος πανελλαδικά στην αξιολόγηση της ομοσπονδίας του αθλήματος.

error: Content is protected !!