O κρυφός Φάρος O κρυφός Φάρος
ΟΤΑΝ σκεφτόμαστε για μια εξόρμηση στο νησί της Σαλαμίνας, O κρυφός Φάρος

του Κυριάκου Πάλλα

ΟΤΑΝ σκεφτόμαστε για μια εξόρμηση στο νησί της Σαλαμίνας, είτε είμαστε ντόπιοι είτε επισκέπτες, η σκέψη πάει σε συγκεκριμένα μέρη, συγκεκριμένες εικόνες και εν τέλει καταλήγουμε σε μια ατελείωτη ρουτίνα. Έτσι λοιπόν, σαν ιδέα, μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον να προσπαθήσω, μέσα από τα δικά μου μάτια να σας οδηγήσω εκεί που μέχρι στιγμής έχω φτάσει και εγώ, λίγο πιο μακριά από την παραλία στα Κανάκια και το σπίτι του Σικελιανού στην Φανερωμένη. Πρόσφατα λοιπόν, καθώς έβλεπα τις ιστορίες του Instagram, παρατήρησα έναν Φάρο που είχε αναρτήσει ένας φίλος μου.

Η πρώτη ερώτηση ήταν αν βρίσκεται αυτό στο νησί μας και έπειτα, ενθουσιασμένος, του ζήταγα λεπτομέρειες. Και έτσι κατάφερα να φτάσω και εγώ εκεί! Σε αυτή την ιστορία, οδηγούμε προς την περιοχή Περιστέρια-Κολώνες. Είναι μια περιοχή, μετά το ΑίαςClub, που πολλοί την ξέρουν για το πανέμορφο γήπεδο μπάσκετ, που έχει, το παλιό ενυδρείο και το νησάκι απέναντι. Καθώς λοιπόν φτάνουμε εκεί, δεν πατάμε φρένο αλλά συνεχίζουμε 200 μέτρα, περίπου, ακόμα, όπου πάνω στην στροφή, στο αριστερό χέρι, βρίσκεται το πρώτο στενό, η οδός Αισώπου. Εκεί λοιπόν ξεκινάνε οι επιλογές.

Είτε με το όχημα σου προχωράς μέχρι κάτω, με δυσκολία, καθώς μιλάμε για χωματόδρομο, είτε από την αρχή του δρόμου ξεκινάς την πεζοπορία. Ο δρόμος σε οδηγεί, αρχικά, σε έναν βιότοπο και ύστερα βλέπεις μπροστά σου τον Φάρο. Εκεί, αν είσαι τυχερός, μπορεί να βρεις και κάποιον, από τους ελάχιστους, ντόπιους, να σου εξηγήσει τι βλέπεις απέναντι, αριστερά και δεξιά σου. Μάλιστα υπάρχει και ένα δρομάκι που σε οδηγεί σε μια παραλία, κάτω από τον Φάρο, που μπορεί να χαζεύεις για πολύ ώρα. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη αυτό το σημείο, το πρώτο που σας προτείνω ανεπιφύλακτα. Πριν, όμως, το επισκεφτούμε, πρέπει να έχουμε μαζί μας μια σακούλα, σε περίπτωση που χρειαστεί να πετάξουμε κάτι, γιατί η φύση δεν είναι κάδος!

error: Content is protected !!