«Από τη χαραμάδα μπαίνει φως» «Από τη χαραμάδα μπαίνει φως»
ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ μέρες ξεκινάνε την εκδοτική τους δραστηριότητα για το 2021 με τη συλλογή διηγημάτων της Μαίρης Κανάκη «Από τη χαραμάδα μπαίνει φως»

ΜΑΙΡΗ ΚΑΝΑΚΗ

ΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ μέρες ξεκινάνε την εκδοτική τους δραστηριότητα για το 2021 με τη συλλογή διηγημάτων της Μαίρης Κανάκη «Από την χαραμάδα μπαίνει φως». Η συγγραφέας έχει διακριθεί πολλές φορές σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς αλλά και στους διαγωνισμούς του eyelands όπου είναι η συγγραφέας με τις περισσότερες συμμετοχές στις ετήσιες εκδόσεις των συλλογών. Ήταν καιρός να εκδοθεί το πρώτο της βιβλίο από τις Παράξενες Μέρες. Συμβολικά το βιβλίο θα κυκλοφορήσει την πρώτη μέρα της άνοιξης, 21 Μαρτίου. Ελπίζουμε πραγματικά ο τίτλος του να σηματοδοτεί μια εποχή όπου η ζωή στη χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο θα αρχίσει επιτέλους να βγαίνει από τα σκοτάδια που μας έφερε η πανδημία -και όχι μόνο.
Το βιβλίο αυτό ανοίγει τα φτερά του την πιο δύσκολη εποχή. Όλοι μας έχουμε αφήσει στη μέση όνειρα κι επιθυμίες. Δεν κάνουμε προγραμματισμούς, δεν έχουμε σχέδια και πλάνα. Έχουμε ανάγκη, όμως, να πάρουμε ανάσες αισιοδοξίας και να νιώσουμε δημιουργικοί ξανά. Ίσως επειδή είναι κι αυτός ένας τρόπος να αντιδράσουμε στον εγκλεισμό μας και να επιστρέψουμε σε αυτό που λέμε ζωή. Ίσως επειδή έχουμε ανάγκη να διακρίνουμε το φως μέσα στο σκοτάδι.
Υπενθυμίζουμε ότι το βιβλίο αυτό έχει μια ακόμη ιδιαίτερη σημασία για τις Παράξενες Μέρες αφού είναι ο εκατοστός τίτλος που εκδίδουμε στην οκτάχρονη πλέον διαδρομή μας. Το εξώφυλλο είναι επίσης μια δημιουργία της συγγραφέως!

error: Content is protected !!