ΓΚΛΙΣΤΗ ΒΑΣΩ ΓΚΛΙΣΤΗ ΒΑΣΩ
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Γεννήθηκε… Σαλαμίνα Ζει… Σαλαμίνα Πιστεύει…Ότι μέσα από την απασχόληση με την τέχνη η ζωή αποκτά ένα διαφορετικό νόημα και η... ΓΚΛΙΣΤΗ ΒΑΣΩ

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Γεννήθηκε… Σαλαμίνα

Ζει… Σαλαμίνα

Πιστεύει…Ότι μέσα από την απασχόληση με την τέχνη η ζωή αποκτά ένα διαφορετικό νόημα και η δημιουργία, σε όποια μορφή τέχνης κι αν είναι, αποφέρει χαρά, ικανοποίηση και πληρότητα στον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου.

Ονειρεύεται… Να ασχολούνται όλο και περισσότεροι άνθρωποι με το μαγικό ταξίδι της τέχνης και μέσα από αυτή να γίνει ο κόσμος μας περισσότερο όμορφος και ποιοτικός για μας και τα παιδία μας.

Ζωγραφίζει… Ότι παρατηρώ στον έξω χώρο κι ότι εμπνέει τον εσωτερικό μου κόσμο.

Πότε ξεκινήσατε την ζωγραφική;
Το 2005 παρακολούθησαν μαθήματα αγιογραφίας σε ένα πρόγραμμα στο δήμο Σαλαμίνας. Έχοντας αυτό σαν βάση συνέχισα τη ζωγραφική ως αυτοδίδακτη πάνω σε άλλα θέματα μέχρι και σήμερα. Επίσης ασχολούμαι και με την αναπαλαίωση και ζωγραφική επίπλων. Όπως και ζωγραφική πάνω στο δέρμα φτιάχνοντας δερμάτινα χειροποίητα κοσμήματα.

Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας στο χώρο των εικαστικών.
Έχω λάβει συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις. Ένωσης εικαστικών καλλιτεχνών ΔΙΩΝΗ στο Πειραιά, στην Αθήνα και στην Σαλαμίνα.

Πως αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα έργο σας ολοκληρωμένο;
Όταν δημιουργώ ένα έργο, σκοπός μου είναι να κατορθώσω να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Με την ολοκλήρωση του έργου μου νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και χαρά γιατί κατάφερα να υλοποιήσω αυτά που είχα αισθανθεί και εμπνευστεί.

Η τελευταίας σας έκθεση;
Το 2020 στο Δήμο Σαλαμίνας στο πλαίσιο εορτασμού για τα για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τα μελλοντικά σας σχέδια;
Αυτήν την περίοδο ασχολούμαι με την ολοκλήρωση κάποιων έργων μου. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι να καταφέρω να φιλοτεχνήσω ένα ικανοποιητικό αριθμό αυτών ώστε να υλοποιήσω μία δική μου έκθεση σε κάποια γκαλερί η σε ένα εκθεσιακό χώρο ώστε να γίνω γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό.

Ποιες οι σχέσεις σας με τα χρώματα;
Μου αρέσει να πειραματίζομαι με τα χρώματα. Χρησιμοποιώ όλη την γκάμα χρωμάτων και κάνω μίξη αυτών είτε είναι ακρυλικά είτε είναι λάδια. Προτιμώ τα έντονα χρώματα καθώς δίνουν ζωντάνια στα έργα μου και τα κάνουν πιο αληθινά και ρεαλιστικά. Επίσης σε πολλά έργα μου εφαρμόζω και άλλα υλικά όπως πηλό, πάστα, ξύλο ακρυλικό στόκο ζωγραφικής.

Τι είναι για εσάς η ζωγραφική;
Για μένα η ζωγραφική είναι ένα καταφύγιο, ένα μέρος που μπαίνεις, απομονώνεσαι, ονειρεύεσαι, εκφράζεσαι και όταν βγαίνεις από αυτό νιώθεις πιο ολοκληρωμένος. Όπως έχει πει και ο Άγγλος συγγραφέας Σάμιουελ Μπάτλερ. Το έργο κάθε ανθρώπου, είτε αυτό είναι λογοτεχνία, είτε μουσική, είτε πίνακες, είτε αρχιτεκτονική, είτε οτιδήποτε άλλο, είναι πάντα ένα πορτραίτο του εαυτού του.

error: Content is protected !!