JOSE ELFERS JOSE ELFERS

JOSE ELFERS

Τέχνες 9 Απριλίου 2021 fonisalaminas

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ H JOCE ELFERS γεννήθηκε στην Ολλανδία. Στη Σαλαμίνα ήρθε το 1982, και το νησί την κέρδισε από την πρώτη στιγμή.... JOSE ELFERS

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

H JOCE ELFERS γεννήθηκε στην Ολλανδία.

Στη Σαλαμίνα ήρθε το 1982, και το νησί την κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Στην συνέχεια το 2005 γνώρισε το νέο σύζυγο της, οποίος ήταν ζωγράφος επίσης, και άνοιξαν μια γκαλερί στη Σαλαμίνα. Από τότε ζωγραφίζει καθημερινά. Έργα της υπάρχουν στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Δημαρχείο της Σαλαμίνας καθώς επίσης σε ιδιωτικές συλλογές σε Ολλανδία, Σουδάν, και Ελλάδα.


Το έργο της “το πορτρέτο του γιου μου Νίκου ως Rembrandt” φιλοξενείται στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ.
Πρόσφατα κέρδισε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Dutch national Museum week στο οποίο συμμετείχαν 450 μουσεία.
Εξειδικεύεται στην προσωπογραφία, αλλά μας έχει δώσει εκπληκτικούς πίνακες από την καθημερινή ζωή στη Σαλαμίνα.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για εσάς;
Από 5 ετών που θυμάμαι τον εαυτό μου, έμπνευση μου είναι η θάλασσα, το φώς του ήλιου, αργότερα το νησί.

Πως αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα έργο σας ολοκληρωμένο;
Είναι σαν την γέννηση ενός παιδιού, υπάρχει αγωνία, καθώς μόνο ο καλλιτέχνης γνωρίζει την αναζήτηση, την αρχή της ανέλιξης της και τέλος την αποκάλυψη στο κοινό.

Χρησιμοποιείτε κατά κύριο λόγο στη ζωγραφική σας την διαδικασία της ελαιογραφίας, γιατί;
Χρησιμοποιώ το έλαιο, διότι μπορώ να κάνω παρεμβάσεις στα χρώματα με την φωτεινότητα και τα χρώματα που προκύπτουν από τον συνδυασμό των βασικών προσδίδουν ειδικά στις προσωπογραφίες άλλη αισθητική.

Η Σαλαμίνα είναι ένα νησί για καλλιτέχνες, υπάρχει όμως όραμα;
Ζω πολλά χρόνια στη Σαλαμίνα, αγαπώ αυτόν τον τόπο και η πρόθεση μου, το δικό μου όραμα,είναι η τέχνη της ζωγραφικής, να γίνει το μέσο για την μετάδοση ιδεών να προκαλέσει αισθητική συγκίνηση,και το νησί μέσα από «δράσεις» να αναγνωριστεί.

error: Content is protected !!