ΜΙΝΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΥΤΣΗ ΜΙΝΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΥΤΣΗ
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Γεννήθηκε… στα Κύθηρα και ζει στην Σαλαμίνα.Πιστεύει… πως τίποτα δεν κατακτάται χωρίς κόπο και πολλή δουλειά και πάντα ως γνώμονα... ΜΙΝΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΥΤΣΗ

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Γεννήθηκε… στα Κύθηρα και ζει στην Σαλαμίνα.
Πιστεύει… πως τίποτα δεν κατακτάται χωρίς κόπο και πολλή δουλειά και πάντα ως γνώμονα έχει τους στίχους του μεγάλου Ισπανού ποιητή Αντόνιο Ματσάδο.
«Διαβάτη, δρόμος δεν υπάρχει. Τον ανοίγεις μόνος σου προχωρώντας.

Ονειρεύεται… έναν κόσμο καλύτερο δικαιώτερο στον οποίο θα εναποθέσει την τύχη των παιδιών της.

Ζωγραφίζει… πάντα με πρώτο χρώμα το μπλε. Γιατί σε αυτό ζει, γεννήθηκε και αυτό αγναντεύει κάθε πρωί που ξυπνά. Χωρίς θάλασσα για μένα δεν υπάρχει αύριο.

Στα έργα μου κυριαρχούν… οι αφηρημένες αφηγήσεις μέσα από τον υπέροχο κόσμο του μελανιού και οι τοπιογραφίες.

Τα σχέδια για το μέλλον … μετά την κρίση που βιώνουμε είναι μία θεματική έκθεση με τίτλο ΙΑΠΕΤΗΔΕΣ. Εμπνευσμένη απο την ποίηση του αρχιτέκτονα, συγγραφέα και ποιητή Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

Ας γνωρίσουμε τη ζωγράφο


Πότε ξεκινήσατε τη ζωγραφική
Γνώρισα την ζωγραφική γονιδιακά. Πατέρας μου είναι ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975 με καταγωγή τον Δούκα, πλησίον της Αρχαίας Ολυμπίας.
Τα χρώματα και οι μυρωδιές συντρόφευαν την ζωή μου από την αρχή της.
Με την ζωγραφική συστηματικά ξεκίνησα το 2006.
Παρακολούθησα για 4,5 χρόνια ιδιαίτερα μαθήματα σε ολιγομελές τμήμα με τον Κων/νο Κωστούρο τελειόφοιτο της Καλών Τεχνών ο οποίος ήταν μαθητής του Κοκκινίδη και του Στέφου έως και το τέλος του 2010.
Για λίγο διάστημα και λόγω απόστασης παρακολούθησα μαθήματα στη Σχολή Βακαλό και στα μαθήματα ενηλίκων του Μουσείου Μπενάκη.
Την περίοδο 2012-2015 παρακολουθησα μαθήματα στην Σαλαμίνα με την Ρούλα Σοφρά, μαθήτρια του Ρόρρη και του Στέφου και μετέπειτα γνώρισα την ελεύθερη πινελιά του Σταύρου Μπουράνη.
Τα πρώτα όμως μαθήματα σχεδίου και φως, ημίφως, σκιά,τα διδάχτηκα από τον πατέρα μου για τέσσερα χρόνια στο Γυμνάσιο της Σαλαμίνας όπου ήταν καθηγητής.

Η πρώτη σας έκθεση;
Οι πρώτες μου εκθέσεις ήταν ομαδικές.Η πρώτη ατομική ήταν στην Ύδρα το 2014 παρουσιάζοντας κυρίως τα μελάνια μου.
Ακολούθησε η έκθεση στο Ανόβερο της Γερμανίας, στο Θραψανό Ηρακλείου Κρήτης (καταγωγή της μητέρας μου) και το 2018 ή ατομική μου στα Κύθηρα στο Μαρκάτο της Χώρας.

Η τελευταία σας έκθεση;
Η τελευταία έκθεση που συμμετέχω είναι η ομαδική έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη στα 2500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Αν δε ζούσατε Σαλαμίνα;
Αν δεν ζούσα Σαλαμίνα, όπου είναι η οικογένειά μου θα ήθελα να ζω στο νησί των ανέμων στα Κύθηρα.
Αν και δεν μου λείπουν γιατί καθημερινά νοερά είμαι μαζί τους.

error: Content is protected !!