ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΓΙΑΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΓΙΑΔΑΚΗΣ
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Πότε ξεκινήσατε την ζωγραφική;Θυμάμαι τον εαυτό μου στο παιδικό δωμάτιο να ζωγραφίζω ώρες ατελείωτες, με μόνη καθοδήγηση την αστείρευτη όρεξη... ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΓΙΑΔΑΚΗΣ

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Πότε ξεκινήσατε την ζωγραφική;
Θυμάμαι τον εαυτό μου στο παιδικό δωμάτιο να ζωγραφίζω ώρες ατελείωτες, με μόνη καθοδήγηση την αστείρευτη όρεξη μου και τους δασκάλους της εποχής εκείνης, οι οποίοι με παρότρυναν να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την ζωγραφική.
Η έλλειψη σχολών τότε καθώς και οι εγκύκλιες σπουδές μου αργότερα με κράτησαν μακριά από αυτό που αγαπούσα πραγματικά.

Πείτε μας λίγα λόγια για την πορεία σας στον χώρο των εικαστικών
Το εικαστικό μου ταξίδι είναι αρκετά μακρύ, ξεκίνησε περίπου πριν 20 χρόνια και απαριθμεί 10 ατομικές εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, περισσότερες από 80 συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, καθώς και την οργάνωση – επιμέλεια αρκετών ομαδικών εκθέσεων, όπως με τον σύλλογο Διώνη στον οποίο είμαι Αντιπρόεδρος.

Πώς αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα έργο σας τελειωμένο;
Τα συναισθήματα κατά την δημιουργία ενός έργου είναι αμφίδρομα, δίνεις την ψυχή σου και λαμβάνεις πληρότητα και ικανοποίηση στην ολοκλήρωση.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας υλικά;
Η ζωγραφική με λάδια είναι αυτή που με έχει κατακτήσει, λόγο της ιδιαιτερότητας τους κατά την δημιουργία.
Τα θαλασσόξυλα επίσης είναι ένα αγαπημένο υλικό όπου με φαντασία και όρεξη μπορείς να δημιουργήσεις από ανάγλυφους πίνακες μέχρι χρηστικά αντικείμενα, όπως φωτιστικά.

Τι είναι για εσάς η ζωγραφική;
Είναι κάτι σαν οξυγόνο, δεν είναι πλέον μια ευχάριστη απασχόληση όπως όταν ξεκίνησα, αλλά ανάγκη.!

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
Η μεγαλύτερη προτεραιότητα για μένα είναι η ασταμάτητη δημιουργία. Βρίσκομαι καθημερινά στο εργαστήριο μου φιλοτεχνώντας νέα έργα.
Για το 2021, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πραγματοποιήσω τον Μάιο αναδρομική έκθεση στο Δημαρχείο Σαλαμίνας (με περισσότερα από 250 έργα) και το καλοκαίρι σε κάποιο όμορφο Ελληνικό νησί.!

Πρόσφατα αναλάβατε την οργάνωση της έκθεσης ζωγραφικής για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, μιλήστε λίγο για αυτό;
Φέτος λόγο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2500 χρόνια, έπρεπε να κάνουμε την υπέρβαση, να δημιουργήσουμε όλοι οι συμμετέχοντες εικαστικοί νέα εντυπωσιακά έργα (το οποίο και έγινε) και να προσανατολιστούμε με εξωστρέφεια, για να δώσουμε σε αυτό το μοναδικό ιστορικό γεγονός την προβολή και την αξία που του αρμόζει.
Ήρθαμε σε επαφή με τους Τηνιακούς μαρμαρογλύπτες και πραγματοποιήσαμε μαζί αυτό το εικαστικό ταξίδι το οποίο ξεκίνησε τον Αύγουστο στην Τήνο, τον Σεπτέμβριο στην Σαλαμίνα και Οκτώβριο – Νοέμβριο στο Δήμο Αθηναίων. Δυστυχώς λόγο covid19 δεν μπορούν να συνεχιστούν οι επόμενες προγραμματισμένες εκθέσεις σε Ιωάννινα, Τρίκαλα και Ελευσίνα.!
Ευελπιστούμε μέσα στο 2021 να καταφέρουμε να τις πραγματοποιήσουμε.
Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σαλαμίνας και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τήνου για την άψογη συνεργασία μας και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου.

Πως θα θέλατε την Σαλαμινα του μέλλοντος όσο αφορά τον Πολιτισμό;
Το όνειρο μου είναι η δημιουργία ενός Πολιτιστικού Κέντρου στο Νησί μας, με την μορφή πολυχώρου, όπου όλες οι τέχνες μαζί μπορούν να συνυπάρξουν. Εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, κινηματογραφικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.
Πρέπει να δωθεί βήμα ειδικά στους νέους καλλιτέχνες του Νησιού μας να δείξουν το ταλέντο τους, γιατί ίσως ανάμεσα τους να βρίσκεται ένας νέος Πολυχρόνης Λεμπέσης, ένας νέος Δημήτρης Μπόγρης ή ένας νέος Γιώργος Παπασίδερης..!!

error: Content is protected !!