ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ
Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Γεννηθήκατε στην Σαλαμίνα. Είστε από τους καταξιωμένους Έλληνες που ζουν και δημιουργούν στο εξωτερικό. Το νησί μας είναι ένα κομμάτι... ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ

Η ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

Γεννηθήκατε στην Σαλαμίνα. Είστε από τους καταξιωμένους Έλληνες που ζουν και δημιουργούν στο εξωτερικό. Το νησί μας είναι ένα κομμάτι της έμπνευσης σας;
Είναι εκτός από μια αναδρομή της ζωγραφικής και μια θεματική που διαιρείτε σε εννιά θεματικές εργασίες. Το πρώτο θέμα της ενότητας είναι η αναφορά στο νησί που έχει σχέση με τις μνήμες μου, τα παιδικά μου χρόνια. Τα περισσότερα είναι ένα κολάζ εντυπώσεων.

Αν ο Χρήστος Φουρίκης ζωγράφιζε την Σαλαμίνα τι χρώματα θα χρησιμοποιούσε;
Δε θα είχα μια ιδιαίτερη μανιέρα για την Κούλουρη. Χρησιμοποιώ συνήθως σιέννα, όμπρες, άκουα μαρίνα και θερμά χρώματα.

Ποια ανάγκη σας καλύπτετε μέσω της ζωγραφικής;
Η ανάγκη της παρηγοριάς. Είναι παρηγορητική η τέχνη.

Πως αισθάνεστε όταν βλέπετε ένα έργο σας ολοκληρωμένο;
Ακολουθώ την πατρική συμβουλή του Frank Zappa ‘έγραψα ένα τραγούδι για το οδοντικό νήμα, καθάρισα τα δόντια κάποιου;’

Τι απεικονίζουν τα έργα που θα δούμε στην έκθεση;
Στην έκθεση θα δούμε τοπία, μορφές, συνθέσεις, μικρούς πίνακες σε λευκό και μαύρο. Επιρροές από το νησί μου και υπάρχει μια ενότητα που ονομάζεται ‘καράβια και ναυπηγεία’, οι πίνακες αυτοί έχουν σχέση με την γειτονιά μας , την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Και ζωγραφιές που έκανα για την κόρη μου Έλλη.

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής στο τόπο καταγωγής σας.
Ήθελα από καιρό να κάνω αναδρομική έκθεση στο τόπο που γεννήθηκα. Να δείξω την δουλειά μου στους φίλους μου, στους παλιούς συμμαθητές και συμμαθήτριες μου, στους γείτονες μου. Στους ανθρώπους που ήταν εκεί για μένα. Αυτή ήταν η επιθυμία μου και νοιώθω χαρά που πραγματοποιείται αυτή η έκθεση.

error: Content is protected !!