Φακίνος Γιάννης Φακίνος Γιάννης
Μεγάλωσα μέσα στη μουσική Ο Γιάννης Φακίνος έχει αφήσει ποικιλοτρόπως το καλλιτεχνικό του στίγμα στη Σαλαμίνα. Ανοίγοντας τα φτερά του για μεγαλύτερα ταξίδια στο... Φακίνος Γιάννης

Μεγάλωσα μέσα στη μουσική

Ο Γιάννης Φακίνος έχει αφήσει ποικιλοτρόπως το καλλιτεχνικό του στίγμα στη Σαλαμίνα. Ανοίγοντας τα φτερά του για μεγαλύτερα ταξίδια στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μιλάει στην ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και στον Μάνο Παπαθεοχάρη για την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική και την καινούργια του δουλειά με τον Διονύση Σχοινά.

Γεννηθήκατε και μεγαλώσατε Σαλαμίνα;
Είμαι τυχερός που έχω γεννηθεί, μεγαλώσει και συνεχίζω να μένω σε έναν όμορφο τόπο όπως η Σαλαμίνα.

Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την μουσική;
Μεγάλωσα μέσα στην μουσική. Από πολύ μικρή κιόλας ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει όλη μέρα μουσική. Κάπως έτσι, δεν άργησε να φανερωθεί και το “μικρόβιο” που είχα να γράφω στίχους, να δημιουργώ μελωδίες και να τραγουδάω ακατάπαυστα! Στην ηλικία των 8, θυμάμαι ο πατέρας μου, μου πήρε την πρώτη μου κιθάρα για δώρο Χριστουγέννων. Μέρα με την μέρα, το αγαπούσα όλο και πιο πολύ, εξελισσόμουν, σε σημείο που ήταν αναπόφευκτος για μένα ο καλλιτεχνικός δρόμος, οπότε και τον ακολούθησα και αργότερα φρόντισα να σπουδάσω πάνω σε αυτό.

Παίζετε κάποιο μουσικό όργανο και τι ακριβώς σπουδάσατε ;
Αποφοίτησα από τη σχολή Μουσικής Τεχνολογίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου στην Κεφαλονιά, όπου πήρα και το έναυσμα να ασχοληθώ με την μουσική παραγωγή και την ενορχήστρωση στην συνέχεια. Κάποια από τα όργανα που παίζω είναι κιθάρα ακουστική, ηλεκτρική, κλασική αλλά και πιάνο.

Τι είναι μουσική για εσάς;
Μουσική για εμένα, είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς μουσική.

Γίνατε ευρύτερα γνωστός μέσα από μια σειρά από διασκευές στο κανάλι σας στο Youtube με την ονομασία “Coverdose” η οποία έχει και 1 εκατομμύριο χτυπήματα στο Youtube. Πόσο δύσκολο είναι να διασκευάζετε τα τραγούδια, αλλά και ταυτόχρονα να τα κάνετε τόσο δικά σας;
Μέσα από το Coverdose και τις διασκευές αυτές, μου δόθηκε η ευκαιρία να συστηθώ σε αρκετό κόσμο και είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο. Μου αρέσει πολύ να ερμηνεύω, είτε γνωστά τραγούδια, είτε και τραγούδια που απλώς αγαπώ και δεν είναι τόσο γνωστά, με τον δικό μου τρόπο και να τα μοιράζομαι με το κοινό. Οι διασκευές κατά την γνώμη μου, θέλουν γενικότερα μια προσοχή και ένα σεβασμό ως προς την ερμηνεία, γιατί είναι μια διαφορετική προσέγγιση ενός τραγουδιού, που ο κόσμος έχει συνηθίσει από την πρώτη εκτέλεση του. Προσωπικά, προσπαθώ ναι μεν να είναι στα μέτρα μου και να έχει τον “χαρακτήρα” μου, αλλά να μην παρεκκλίνει πολύ σε κάποια πράγματα από την πρώτη εκτέλεση. Όσο αφορά την δυσκολία που έχει μια επανεκτέλεση, δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός, διότι είναι κάτι που πηγάζει από μέσα μου και το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση.

Υπογράφετε την μουσική στην νέα δισκογραφική δουλειά του Διονύση Σχοινά “Ξύπνησα Κάπως”. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι ερμηνευτές με την μουσική σας ;
Είμαι πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία μου με τον Διονύση Σχοινά, καθώς το “Ξύπνησα Κάπως”, που μόλις πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε, είναι μόνο η αρχή για πολλά ακόμα τραγούδια που έρχονται πολύ σύντομα και θα ακούσετε στον νέο του δίσκο! Στο “Ξύπνησα Κάπως”, αλλά και σε όλα αυτά τα τραγούδια που ετοιμάζουμε, τους στίχους υπογράφει ο Θοδωρής Μάκρας, με τον οποίο έχουμε δημιουργήσει και υπογράψει πολλά ακόμα τραγούδια και για άλλους γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου και ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε με τον κόσμο!

Ανήκετε στο δυναμικό της Icon Music Records. Τι να περιμένουμε;
Είμαι πολύ χαρούμενος που με την εταιρεία μου IconMusicRecords, ετοιμάζουμε την δική μου προσωπική και ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, εγκαινιάζοντας την, με ένα τραγούδι με τίτλο «Ας Τα Λέμε Καλά». Είναι μια δυναμική μπαλάντα, που με αντιπροσωπεύει 100% καλλιτεχνικά και ελπίζω να την αγαπήσει ο κόσμος όσο και εμείς! Τη μουσική για το «Ας Τα Λέμε Καλά» έχω γράψει εγώ, ενώ τους στίχους υπογράφει ο Θοδωρής Μάκρας.

Πως θα θέλατε να εξελιχθεί η μουσική σας;
Για μένα η διαχρονική αξία της μουσικής και καλλιτεχνικής καριέρας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Θα ήθελα να ερμηνεύω αλλά και να δημιουργώ τραγούδια, που ακόμα και μετά από χρόνια να συνεχίζεις να τα ακούς με την ίδια ευχαρίστηση και να αντιπροσωπεύει τον κόσμο. Προσπαθώ να αποφεύγω να κάνω εφήμερη μουσική, που μπορεί να ακουστεί για 2-3 μήνες και στη συνέχεια θα ξεχαστεί εντελώς, ακόμα και αν καμιά φορά μοιάζει απαραίτητο στην δουλειά μας.

Πες μας μερικά πράγματα για τα μελλοντικά σου σχέδια.
Αυτή την στιγμή, με τις δεδομένες καταστάσεις, όλοι περνάμε μια πολύ δύσκολη “φάση”, από την οποία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ορθοποδήσουμε και να βγούμε πιο δυνατοί! Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να το καταφέρει. Ο καλλιτεχνικός χώρος, έχει να δουλέψει ουσιαστικά σχεδόν ένα χρόνο, τα πράγματα είναι εντελώς ρευστά. Τα μελλοντικά μου σχέδια αλλάζουν συνεχώς, όπως όλων, ανάλογα με τις συνθήκες. Παρόλα αυτά, προσπαθώ πάντα να είμαι αισιόδοξος, να ονειρεύομαι καλύτερες μέρες και να δουλεύω πολύ ακόμα και από το σπίτι. Νιώθω τυχερός, μέσα στην «ατυχία» αυτής της περιόδου που μπορώ να συνεργάζομαι με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως ο Διονύσης Σχοινάς και να προετοιμάζω μαζί με την ομάδα μου όλα αυτά που θα έρθουν στο μέλλον!

Και μια ευχή για το νέο έτος.
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει πάντα υγεία, χαρά, αγάπη, αισιοδοξία και δύναμη. Τα καλύτερα θα έρθουν!

error: Content is protected !!