Αποκαθήλωση της «βασίλισσας» – Πρωταθλητής ο Δούκας Αποκαθήλωση της «βασίλισσας» – Πρωταθλητής ο Δούκας
Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια των τελευταίων ετών, που έσπαγε καρδιές από την αρχή μέχρι το τέλος, ο ΑΣΕ Δούκας ανακυρήχθηκε σε νέος... Αποκαθήλωση της «βασίλισσας» – Πρωταθλητής ο Δούκας

Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια των τελευταίων ετών, που έσπαγε καρδιές από την αρχή μέχρι το τέλος, ο ΑΣΕ Δούκας ανακυρήχθηκε σε νέος πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2020/21, επικρατώντας της ΑΕΚ στον τελικό της Futsal Superleague, στα πέναλτι με σκορ 5-4 (η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν με 0-0)

Το ματς ήταν αντάξιο του ονόματος, της ιστορίας και της πορείας ως τώρα των δύο ομάδων, με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων να είναι το θεωρητικό αουτσάιντερ και τον «δικέφαλο» να φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί.

Ωστόσο, οι «μπλε» δικαίωσαν περίτρανα τον προπονητή τους Κώστα Ρούπτσο, ο οποίος στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής είπε χαρακτηριστικά οτι ο Δούκας τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύει πάνω στην τακτική, αποκτώντας τη δική του αγωνιστική ταυτότητα, έχοντας το δικό του αγωνιστικό στυλ, ανεξαρτήτου αντιπάλου, όπερ και εγένετο.

Ο ΑΣΕΔ κατάφερε να μπλοκάρει τα ατού της ΑΕΚ και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ζέρβα κράτησαν το μηδέν στην άμυνα, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα τους, καθώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ήταν η ομάδα με την καλύτερη άμυνα φέτος.

Ο τίτλος έμελλε να κριθεί στα πέναλτι, όπως τη σεζόν 2017/18 και τη σεζον 2018/19 (το 2019/20 δεν υπήρξαν playoffs) και η αγωνία χτύπησε κόκκινο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι κι εκεί μέχρι το 10ο και καθοριστικό άστοχο χτύπημα του Ταρνανίδη, που έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στο στρατόπεδο των Dukes.

Aναλυτικά η διαδικασία των πέναλτι.
ΓΚΟΛ / 0-1 Κονδυλάτος (Δούκας)
ΓΚΟΛ / 1-1 Δελαπόρτας (ΑΕΚ)
ΔΟΚΑΡΙ / 1-1 Φλώρος (Δούκας)
ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ / 1-1 Αρτινός (ΑΕΚ)
ΔΟΚΑΡΙ / 1-1 Καράμπελας (Δούκας)
ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ / 1-1 Μάνος (ΑΕΚ)
ΓΚΟΛ / 1-2 Σταυρακόπουλος (Δούκας)
ΓΚΟΛ / 2-2 Πάνου (ΑΕΚ)
ΓΚΟΛ / 2-3 Μαλοβιτς (Δούκας)
ΓΚΟΛ / 3-3 Θανασάι (ΑΕΚ)
ΓΚΟΛ / 3-4 Καραβίδας (Δούκας)
ΓΚΟΛ / 4-4 Καρύδας (ΑΕΚ)
ΓΚΟΛ / 4-5 Ροντρίγκεζ (Δούκας)
Απόκρουση / 4-5 Ταρνανίδης (ΑΕΚ)

Ο Γυμναστικος Σύλλογος Σαλαμίνας συνεχάρει την ομάδα τού Α.Σ.Ε.Δ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Futsal Superleague 2020-21, απευθύνοντας τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση του στόχου του.

Ελπίζουμε και τού χρόνου οι συνθήκες να είναι καλύτερες και να δούμε ένα εξίσου ανταγωνιστικο πρωτάθλημα.

www.futsal365.gr

error: Content is protected !!