Η Μαρία Κάλας για Καζαντζίδη: «Στην πατρίδα μου υπάρχει ένας τραγουδιστής…» Η Μαρία Κάλας για Καζαντζίδη: «Στην πατρίδα μου υπάρχει ένας τραγουδιστής…»
Είναι σύνηθες να ζητούν την άποψη ενός μεγάλου καλλιτέχνη για τους ομοτέχνους του. Λέγεται ότι κάποτε ρώτησαν την Μαρία Κάλλας ποιον θεωρεί μεγαλύτερο σύγχρονο τραγουδιστή της... Η Μαρία Κάλας για Καζαντζίδη: «Στην πατρίδα μου υπάρχει ένας τραγουδιστής…»

Είναι σύνηθες να ζητούν την άποψη ενός μεγάλου καλλιτέχνη για τους ομοτέχνους του. Λέγεται ότι κάποτε ρώτησαν την Μαρία Κάλλας ποιον θεωρεί μεγαλύτερο σύγχρονο τραγουδιστή της όπερας.

Η Ελληνίδα ντίβα θυμήθηκε τότε τον Στέλιο Καζαντζίδη. Συγκεκριμένα φέρεται να είπε: “Στην πατρίδα μου υπάρχει ένας λαϊκός τραγουδιστής που αν είχε ασχοληθεί με την Όπερα, θα άφηνε εποχή. Το όνομά του είναι Στέλιος Καζαντζίδης!”

Είναι γνωστό ότι η Κάλλας σύχναζε στα λαϊκά κέντρα της εποχής ειδικά από τον καιρό που σχετίστηκε με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Υπάρχουν άλλωστε οι φωτογραφίες της με τον Χιώτη και την Λίντα που το μαρτυρούν. Θαύμαζε τον Καζαντζίδη για τη φωνή του και τον είχε ακούσει ζωντανά όσο ο Στέλιος εμφανιζόταν στα λαϊκά πάλκα.

Η ντίβα της όπερας διέκρινε στο λαϊκό τραγούδι την εκρηκτική ερμηνεία και το πάθος με το οποίο και η ίδια χρωμάτιζε τις άριες των μεγάλων μουσουργών. Έχοντας όμως και την κλασική παιδεία στο τραγούδι μπορούσε να εκτιμήσει δεόντως το εύρος της φωνής του Στέλιου, τα μοναδικά ηχεία που διέθετε, την ομοιογένεια της φωνής του σε όλες τις νότες, το άψογο κούρδισμα αλλά και την τέλεια άρθρωσή του.

Δεν είπε άλλωστε τυχαία ο Χατζιδάκις: «Ο Καζαντζίδης είναι ο καλύτερος ερμηνευτής που έχω ακούσει και δεν μιλάω μόνο για τους Έλληνες»!

www.fosonline.gr

error: Content is protected !!