” Οι διακοπές του Καραγκιόζη στη Σαλαμίνα “ ” Οι διακοπές του Καραγκιόζη στη Σαλαμίνα “
“Δεν αντέχω άλλο την πείνα… φύγαμε για Σαλαμίνα ”  λέει ο Καραγκιόζης στην Αγλαΐα, και ετοιμάζουν βαλίτσες μαζί με τα κολλητήρια για τις καλοκαιρινές... ” Οι διακοπές του Καραγκιόζη στη Σαλαμίνα “

Δεν αντέχω άλλο την πείνα… φύγαμε για Σαλαμίνα ”  λέει ο Καραγκιόζης στην Αγλαΐα, και ετοιμάζουν βαλίτσες μαζί με τα κολλητήρια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εξοχικό τους στη Σαλαμίνα.

Άλλωστε ο Παναγιώτης Χατζηαναγνώστου, ένας από τους πιο ταλαντούχους καραγκιοζοπαίχτες των καιρών μας το είχε υποσχεθεί, όταν ολοκληρώθηκαν οι περσινές παραστάσεις στη συνέντευξη που είχε δώσει τότε στον Μάνο Παπαθεοχάρη για λογαριασμό του SALAMINA4ESCAPE

Το γνωστό λοιπόν θερινό Καραγκιοζοθέατρο της Σαλαμίνας που βρίσκεται επί της οδού Λεωφόρος Ιπποκράτους 156(απέναντι από τα Κ.Ε.Π.) είναι έτοιμο να ανοίξει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 29/5, ώρα 21:00 & από 4/6 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώρα 21:00, και να σας κρατήσει συντροφιά για όλο το καλοκαίρι. Το Θέατρο Σκιών του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου, θα σας υποδεχτεί με καινούργιες κωμικές και φαντασμαγορικές παραστάσεις, που θα σκορπίσουν το γέλιο και την χαρά σε μικρούς και μεγάλους και κάθε βράδυ θα σας υποδέχεται, με μία διαφορετική παράσταση.

Ξεκινάνε λοιπόν οι διακοπές του Καραγκιόζη στην Σαλαμίνα και αυτό είναι το ακριβές πρόγραμμά τους για να μην χάσετε τίποτα

Θερινό Θέατρο σκιών Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου,

Διεύθυνση:  Λεωφόρος Ιπποκράτους 156, (απέναντι από τα Κ.Ε.Π)

Έναρξη παραστάσεων:  Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Παραστάσεις:  Από 4/6 Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00                         – Κάθε βράδυ με νέο έργο.

Τιμή Εισιτηρίου:  3,50 ευρώ / άτομο

Πληροφορίες & κρατήσεις θέσεων:  6979 354 681, 210 400 63 12   

Θα ήταν όμως πολύ ενδιαφέρον να διαβάσουμε ένα απόσπασμα από την περσινή συνέντευξη του Παναγιώτη Χατζηαναγνώστου Για το Θέατρο Σκιών και τον Καραγκιόζη στις μέρες μας

Ποια είναι η παιδαγωγική διάσταση του Θεάτρου Σκιών ως θέαμα;

Το Θέατρο Σκιών στην παιδαγωγική του διάσταση, θα χαρακτηριζόταν ως θέαμα «που είναι πάντα μια προάσκηση ζωής για το παιδί». Μπορούμε να δούμε τις περισσότερες περιπτώσεις εφαρμογής του, όπως για το «παιδί – ηθοποιό», για το «παιδί – οργανωτή θεάτρου». Ποιο παιδί απ΄ όσα παρακολούθησαν έστω και μια παράσταση Καραγκιόζη δεν επιχείρησε να κάνει και αυτό στο σπίτι του το ίδιο; Ποιο παιδί δεν βρέθηκε έτσι μπροστά σε πλούσια παιδαγωγικά προβλήματα καλλιτεχνικής συνεργασίας, σκηνοθεσίας, θεατρικού θεάματος και ηθοποιίας; Και πόσο πλούσια καλλιτεχνική απασχόληση ήταν εκείνη της φιγούρας για την ανάδειξη μορφών, που ΄δινε στο παιδί την πιο μεγάλη ικανοποίηση.

Ποια είναι τα τελευταία χρόνια η πορεία του νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών;

Οι εποχές αλλάζουν.. και μαζί με αυτές πρέπει να αλλάζει συνέχεια και ο Καραγκιοζοπαίχτης. Ο οποίος καλείται να αφουγκράζεται συνεχώς το κοινό του και να προσαρμόζει τον λόγο του, την πλοκή και το ρυθμό της παράστασης του ανάλογα με το κοινό του ώστε το θέαμα να κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Ένα θέατρο σκιών που θα πρέπει να κρατά την λαϊκότητα του αλλά παράλληλα θα πρέπει να είναι και τόσο σύγχρονο που το κοινό να αιφνιδιάζεται από νέες φόρμες, νέα έργα. Ένα καινούργιο θέατρο σκιών ζωντανό, εξελισσόμενο, το οποίο να πατά με το ένα πόδι στην παράδοση και με το άλλο στο σήμερα.

Αν όλα τα παραπάνω λειτουργούν σωστά, ο Καραγκιόζης ζει, και είναι ένα σύγχρονο θέατρο σκιών για όλους !!!

Στις μέρες μας, παρά την κυριαρχία θεαμάτων και των μέσων που υπερισχύουν με την δύναμη της εικόνας, ο Καραγκιόζης εξακολουθεί να έχει σημαντική θέση στις καρδιές των μικρών μας φίλων;

Βέβαια !! Ο σημερινός του λόγος, η σύγχρονη ύπαρξη του, ο αυτοσχεδιασμός του, τον καθιστούν πάντα διαχρονικό και αγαπητό στις ψυχές των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Αυτή είναι η επιτυχημένη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσει ένας καλός Καραγκιοζοπαίχτης σήμερα για να αποδώσει έναν σημερινό » ζωντανό » Καραγκιόζη.

Σε Ποιους από τους χαρακτήρες του Θεάτρου Σκιών πιστεύετε ότι είναι κοντά σήμερα ο Έλληνας;

Ο πρωταγωνιστής του, ο Καραγκιόζης που συμβολίζει τον Έλληνα, είναι ο ίδιος ο λαός! Με όλα του τα κουσούρια, με όλες του τις αρετές, ο λαός που περικλείει ένα μεγάλο μέγεθος καλοσύνης, κάποια στιγμή την μπαγαποντιά αλλά και την πονηριά.

Αλλά που μπορεί και αλλάζει και αυτός.. καθώς αλλάζει και ο Έλληνας μέσα στον χρόνο..!

Όταν έχουμε φως, έχουμε και σκιά. Το φως είναι πηγή δημιουργίας για τον Καραγκιόζη;

Είναι πηγή ζωής !!! Από εκεί παίρνει ύπαρξη, παίρνει λόγο και υπόσταση, μαζί του και ο Καραγκιοζοπαίχτης.

Τι κάνει έναν νέο άνθρωπο σαν εσάς να ασχοληθεί με αυτό το είδος Θεάτρου;

Η μαγεία της σκιάς ! Από μικρό παιδί με εντυπωσίασε και όσο μεγάλωνα το λάτρευα όλο και περισσότερο γνωρίζοντάς το. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η ζωή μου χωρίς το Θέατρο σκιών, χωρίς αυτή την τέχνη.

error: Content is protected !!