Ο Εθελοντισμός είναι πάνω από όλα στάση ζωής Ο Εθελοντισμός είναι πάνω από όλα στάση ζωής
Ο όρος “εθελοντισμός” (Αγγλικά: volunteer) αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός δεν είναι... Ο Εθελοντισμός είναι πάνω από όλα στάση ζωής

Ο όρος “εθελοντισμός” (Αγγλικά: volunteer) αναφέρεται στην ηθελημένη παροχή υπηρεσιών χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προς όφελος της κοινωνίας. Ο εθελοντισμός δεν είναι υποχρεωτικός, δηλαδή στηρίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη. Όμως, εθελοντής χαρακτηρίζεται και εκείνος που συνεισφέρει υλικά αγαθά σε καταστάσεις που αυτά θεωρούνται αναγκαία για την κάλυψη ανθρωπίνων αναγκών, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Στόχος ενός εθελοντή είναι η βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.(Πηγή ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)

Από τον κ. Αντώνη Παπαλεξάνδρου και την κ. Κατερίνα Παπαλεξάνδρου, παραδόθηκε Υγειονομικό υλικό για τα αδέσποτα ζώα 1. στην φιλοζωική Σαλαμίνας ΖΟΕΣ, στην κ.Νάντια Ζόμπολα και στον κ. Δημήτρη Καπαραλιώτη. 2. Στην κ. Μαρία Αρκομάνη (Αδέσποτος παλμός Μεγάρων ). 3. στον κ. Νίκο Αρσένη πρόεδρο της ΔΕ Σαλαμίνας και υπεύθυνο του τμήματος Αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Σαλαμίνας και στον ο κ. Μελέτη Ρήγα για την εθελοντική ομάδα “Κούρος” Μεγάρων . Η εθελοντική προσφορά του Αντώνη Παπαλεξάνδρου αλλά και των δύο θυγατέρων του Μαρίας και Κατερίνας είναι ευρέως γνωστή στη Σαλαμίνα εδώ και πολλά χρόνια σε πολλούς τομείς. Δυστυχώς το νησί μας δεν μπόρεσε να “εκμεταλλευτεί” αυτούς τους αγνούς μα πάνω από όλα με γνώσεις εθελοντές.

error: Content is protected !!