1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2021 1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2021
ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)SALAMIS YACHTING CLUB (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. 2250/2004  ΠΡΩΤΟΔ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ)ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ:2003ΜΕΛΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣwww.nobs.grΕΓΚΑΤ/ΣΕΙΣ: Κ. Καραμανλή (Ύψος Κυματοθραύστη)  ΤΗΛ: 6945100607... 1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2021

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΝΟΒΣ)
SALAMIS YACHTING CLUB

(ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. 2250/2004  ΠΡΩΤΟΔ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ)
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ:2003
ΜΕΛΟΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
www.nobs.gr
ΕΓΚΑΤ/ΣΕΙΣ: Κ. Καραμανλή (Ύψος Κυματοθραύστη) 
ΤΗΛ: 6945100607 – 2104644078
Λιμάνι ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
FAX:  2155000412
e-mail:nobssalamina@gmail.com
Σαλαμίνα   31-5-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2021

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με την διαδικτυακή εφημερίδα «Σαλαμινίων Βήμα» και  την περιβαλλοντική Ομάδα «Cool Experience» υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνος την 1η  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ για το 2021. Πεδίο της Δράσης το λιμάνι Βουρκαρίου Σαλαμίνας  όπου έγινε καθαρισμός των ακτών στον νοτιοανατολικό λιμενοβραχίονα, στην ακτή της γλίστρας  για μικρά σκάφη από τους μικρούς αθλητές του ΝΟΒΣ με την συνοδεία εθελοντών και στον βυθό του λιμένος από τους αυτοδύτες της ομάδας «Cool Experience». Στην ακτή της περιοχής του Τύμβου των Σαλαμινομάχων έγινε εθελοντικός καθαρισμός από ομάδες τις εθελοντικών οργανώσεων «ΠΕΡΙΒΟΣ», «ΚΑΘΑΡΙ-ΖΩ», «ΓΛΑΥΚΗ» και τον «Σύλλογο Περιβαλλοντικό, Πολιτιστικό και Τουριστικής Ανάπτυξης Σεληνίων».

            Στην συγκέντρωση που έγινε στον χώρο του ΝΟΒΣ για την Δράση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΛΤΣ κ.κ. Δ. Ελευσινιώτης και Σ. Ευσταθίου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Α. Βακάλης, ο Πρόεδρος του ΑΚΟΙΠΟΠ κ. Α. Αλαΐσκας, η υπεύθυνη για το Περιβάλλον της Περιφέρειας Αττικής πολιτευτής κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη όπου και απεύθυναν χαιρετισμούς και αρκετοί εθελοντές.

            Στους μικρούς αθλητές εθελοντές του ΝΟΒΣ έγινε ενημέρωση για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί η αλόγιστη χρήση πλαστικών, και τονίστηκε η ανάγκη διατήρησης του περιβάλλοντος καθαρού, ενώ απονεμήθηκαν αναμνηστικά Διπλώματα και προσφέρθηκαν δώρα.

            Συγκεντρώθηκε σημαντικός όγκος απορριμμάτων, τόσο από τις ακτές, όσο και από τον βυθό. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην δράση, ιδιαίτερα δε αυτούς που εθελοντικά, δίνοντας το παράδειγμα στους μικρούς αθλητές – εθελοντές συνέβαλλαν στην περισυλλογή των απορριμμάτων. Θεωρούμε ότι το παράδειγμα του εθελοντισμού και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τα παιδιά μας.

Εκ του  Διοικητικού  Συμβουλίου

error: Content is protected !!