Σαν σήμερα …4 Ιουνίου Σαν σήμερα …4 Ιουνίου
Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών 1456 Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα. 1827 Αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Κόχραν στην Αίγυπτο. Ο Κωνσταντίνος... Σαν σήμερα …4 Ιουνίου

Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

1456

Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.

1827

Αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Κόχραν στην Αίγυπτο. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης καίει μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την προφυλακίδα του αιγυπτιακού στόλου.

1878

Υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία η Κύπρος περιέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Αγγλία.

1996

Η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας, μετά την αμφισβήτηση από τούρκο αξιωματούχο της ελληνικότητας της νήσου Γαύδου. Η νέα πρόκληση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια σχεδιασμού νατοϊκής άσκησης στο στρατηγείο της Νάπολης. Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε εγγράφως να μην συμπεριληφθεί η νήσος στην περιοχή που θα διεξαχθεί η στρατιωτική άσκηση, ισχυριζόμενος ότι το νησί αποτελεί αμφισβητούμενη περιοχή και κάνοντας λόγο για γκρίζα περιοχή.

1939

Γεννήθηκε ο Πάουλ Κάιπερς, ολλανδός γεωπόνος, πρωτοπόρος των θερμοκηπίων στην Ελλάδα. Ήταν ευρύτερα γνωστός στην Ιεράπετρα της Κρήτης ως ο «Ολλανδός». (Θαν. 9/9/1971)

2001

Απεβίωσε ο Ντίνος Ηλιόπουλος, έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 12/6/1915)

2007

Απεβίωσε ο Σωτήρης Μουστάκας, έλληνας ηθοποιός. (Γεν. 17/9/1940)

2019

Χρήστος Σιαμαντάς, έλληνας επιχειρηματίας, ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο του ελληνικού Τύπου και των εκδόσεων. Συνέδεσε το όνομά του με τις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Μεσημβρινή» και «Επικαιρότητα», καθώς και με τον εκδοτικό οίκο «Ελληνική Μορφωτική Εστία» (αργότερα μετονομάστηκε σε «Μορφωτική Εστία»). (Γεν. 1934)

SanSimera.gr

error: Content is protected !!