Συγκέντρωση και πειθαρχία, με στόχο την εθνική ομάδα Συγκέντρωση και πειθαρχία, με στόχο την εθνική ομάδα
Ο Δημήτρης Κούκιος με συγκέντρωση και πειθαρχία χτίζει τον χαρακτήρα του πρωταθλητή. Η «ΦΩΝΗ» τον συνάντησε και μίλησε για τις επιτυχίες αλλά και για... Συγκέντρωση και πειθαρχία, με στόχο την εθνική ομάδα

Ο Δημήτρης Κούκιος με συγκέντρωση και πειθαρχία χτίζει τον χαρακτήρα του πρωταθλητή. Η «ΦΩΝΗ» τον συνάντησε και μίλησε για τις επιτυχίες αλλά και για τα σχέδια του.

Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε το άθλημα της τοξοβολίας;
Την τοξοβολία την ξεκίνησα μετά από ένα ατύχημα το 2017. Πριν από αυτό έκανα taek wondo και μετά τένις όμως δεν με είχε κρατήσει κανένα από τα δύο. Η τοξοβολία μπήκε τυχαία στη ζωή μου αλλα είναι αυτό που μου ταιριάζει καλύτερα και η χημεία που είχα με τον προπονητή μου ήταν μεγάλη και έτσι αγάπησα πολύ το άθλημα.

Τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για την τοξοβολία;
Η τοξοβολία είναι ένα άθλημα που εξασκεί το μυαλό και χτίζει το χαρακτήρα του αθλητή. Για να ασχοληθεί κάποιος πρέπει να έχει θέληση ταλέντο και αντίληψη, ένα σωμάτιο και έναν προπονητή να τον προπονεί αλλά και την οικογένεια του να τον στηρίζει. Βοηθάει στην συγκέντρωση και την πειθαρχία, και μέσω των αγώνων τα παιδιά μπαίνουν σε μια μικρή κοινωνία με κανόνες και κοινά ενδιαφέροντα. Η τοξοβολία έχει δύο τύπους τόξου το ολυμπιακό (recurve) το οποίο κάνω και εγώ και έχει κατηγορίες από ΜΗΚ (μικρές ηλικιακές κατηγορίες) έφηβους – νεανίδες, νέους άντρες – νέες γυναίκες, άντρες – γυναίκες και under 50+ γιατί είναι ένα άθλημα χωρίς ηλικία. Φτάνει να αγωνίζεσαι μέχρι ολυμπιακούς αγώνες. Υπάρχει και το σύνθετο τόξο (compound) που έχει τεχνικές διαφορές από το ολυμπιακό (ραουλα και οπλίστρα) ίδιες ηλικιακές κατηγορίες και φτάνει έως το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι αγώνες είναι ανοιχτού και κλειστού χώρου υπάρχουν και αναπτυξιακοί και τα μέτρα σε εξωτερικό χώρο είναι από 25-70 μέτρα ανάλογα με την κατηγορία και στον κλειστό χώρο είναι 18 μέτρα για όλες τις κατηγορίες.

Πως συνδυάζετε τον πρωταθλητισμό με το σχολείο;
Με ένα σωστό πρόγραμμα. Φροντίζω οι προπονήσεις να μην συμπίπτουν με αγγλικά ή φροντιστήρια και άλλωστε είμαι ακόμα 15 ετών οπότε δεν έχω ακόμα προετοιμασία για πανελλήνιες ή κάτι τέτοιο. Οι προπονήσεις είναι πάντα απόγευμα και οι αγώνες σαββατοκύριακα γενικά θέλει πολύ καλό προγραμματισμό.

Έχετε τιμηθεί από τον Δήμο Σαλαμίνας κο Παναγόπουλο. Πόσο σημαντική στιγμή ήταν για εσάς αυτή η αναγνώριση;
Ήταν μια αναγνώριση της προσπάθειας μου και μου έδηξε ότι σέβεται τον αθλητισμό και το άθλημα μου και για αυτό ευχαριστώ τον δήμαρχο. Όμως οι ομοσπονδία μας είχε φροντίσει να τιμήσει όλους του διακριθέντες αθλητές είδη από το 2018.

rbt

Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η πιο σημαντική σου επιτυχία…
Έχω κατακτήσει την 2η θέσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού χώρου το 2018 στην κατηγορία παμπαίδων και το 2020 κατέκτησα την 1η θέση στον πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού χώρου στην κατηγορία παίδων.

Τι εύχεστε να σας φέρει το μέλλον όσον αφορά την τοξοβολία;
Να ενταθώ στην εθνική ομάδα και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ.

error: Content is protected !!