«ΑΥΛΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΔΕΚΗ ΣΤΗΝ «ΣΚΗΝΗ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ «ΑΥΛΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΔΕΚΗ ΣΤΗΝ «ΣΚΗΝΗ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Έφυγε από την ζωή η Χριστίνα Μανδέκη, πρωταγωνίστρια πολλών θεατρικών παραστάσεων και δόκιμη ποιήτρια. Τον θάνατό της ανακοίνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός «Το Θέατρο της... «ΑΥΛΑΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΔΕΚΗ ΣΤΗΝ «ΣΚΗΝΗ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Έφυγε από την ζωή η Χριστίνα Μανδέκη, πρωταγωνίστρια πολλών θεατρικών παραστάσεων και δόκιμη ποιήτρια. Τον θάνατό της ανακοίνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός «Το Θέατρο της Κούλουρης», όπου κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια υπήρξε βασικό στέλεχος και πρωταγωνίστρια.

Η Χριστίνα Μανδέκη, είχε ακολουθήσει την Πάντειο Σχολή Αθηνών και από τα φοιτητικά της χρόνια είχε αφοσιωθεί στο Θέατρο, την ποίηση και το χορωδιακό τραγούδι ως «κοντράλτα». Για τις θεατρικές ερμηνείες της είχε βραβευθεί με Πρώτα Βραβεία από τ ην Unesco Πειραιώς και Νήσων και το 2015 για την ερμηνεία της στο θεατρικό έργο της Παναγιώτας Χριστοπούλου-Ζαλώνη «Το Άγαλμα», στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου «Art pa kufij».

Εξαίρετες ερμηνείες της στο Θέατρο, εκτός άλλων καταγράφονται και αυτές στα έργα «Πέρσες» του Αισχύλου, «Βάκχες», «Νύχτες του Μαουτχάουζεν», «Μασκαράτα», «Εκεί στη Σμύρνη την παλιά», «Οι πίκρες της Πηνελόπης», «Λαίδη Μάκβεθ»,  κ.ά. Η τελευταία-της εμφάνιση στο Θέατρο, έγινε από την σκηνή του «Studio Κυψέλης» με το έργο του Ντίνου Κουμπάτη «Νύχτες του Μαουτχάουζεν» τον Νοέμβριο του 2019, πριν το «λοκντάουν». Είχε συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτης, κατά την τελευταία δε, δεκαπενταετία αποκλειστικά με τους Ντίνο Κουμπάτη και Παντελή Γαρείο στο «Θέατρο της Κούλουρης».

Υπήρξε μέλος του Διεθνούς Πολιτιστικού Οργανισμού «Το καφενείο των Ιδεών», της Unesco, του Φιλολογικού Οργανισμού «Ζαλώνη-Ξάστερον», των χορωδιών «Απόλλων» και Γυνακείας Χορωδίας Αγίου Μηνά, κ.ά.

Την Χριστίνα Μανδέκη, θα τιμήσουν «Το Θέατρο της Κούλουρης» και τα μέλη του, με αποχαιρετιστήριο τιμητικό στεφάνι, μεθαύριο Τετάρτη 14 Ιουλίου, στις 11.30΄ το πρωΐ, κατά την εξόδια ακολουθία, η οποία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου Αμπελακίων Σαλαμίνας.                  

error: Content is protected !!