Ρωσικό Πατριαρχείο: Θλιβερά τα νέα για την Αγία Σοφία Ρωσικό Πατριαρχείο: Θλιβερά τα νέα για την Αγία Σοφία
Ρωσικό Πατριαρχείο: Για αδυναμία των προσκυνητών να θαυμάσουν τις ψηφιδωτές χριστιανικές αγιογραφίες στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, έκανε λόγο στο RIA Novosti… ο Αρχιεπίσκοπος... Ρωσικό Πατριαρχείο: Θλιβερά τα νέα για την Αγία Σοφία

Ρωσικό Πατριαρχείο: Για αδυναμία των προσκυνητών να θαυμάσουν τις ψηφιδωτές χριστιανικές αγιογραφίες στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, έκανε λόγο στο RIA Novosti… ο Αρχιεπίσκοπος και αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Νικολάι Μπαλασόφ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Μπαλασόφ, διερωτήθηκε για το αν είναι πλέον δυνατή η προβολή των βυζαντινών ψηφιδωτών που απεικονίζουν τον Χριστό, τη Μητέρα του Θεού και τους Αγίους, καθώς όπως υποστήριξε οι πληροφορίες που φτάνουν στη Μόσχα είναι αντιφατικές.

Σύμφωνα πάντα με τον Μητροπολίτης Νικολάι Μπαλασόφ, κατά τη διάρκεια της προσευχής υπάρχουν κουρτίνες, ωστόσο σύμφωνα με αναφορές ορισμένων τουριστών και προσκυνητών, και άλλες φορές για τους Χριστιανούς οι ιερές εικόνες παραμένουν κρυμμένες.

“Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Ρωσίας, όλα αυτά είναι θλιβερά νέα. Δεν θα βλέπουμε πλέον αυτόν τον θαυμάσιο Ναό μέσα από τα μάτια των πρεσβευτών του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντίμιρ, ο οποίος όταν επέστρεψε από αυτόν στο Κιέβο, εκφώνησε τις τις λέξεις: ” Δεν ξέρουμε που βρισκόμασταν, στον ουρανό ή στη γη”;

pentapostagma.gr

error: Content is protected !!