Έφυγε σε ηλικία 89 ετών η Γκέλυ Μαυροπούλου Έφυγε σε ηλικία 89 ετών η Γκέλυ Μαυροπούλου
Μία από τις ιδιαίτερα εκλεκτές ηθοποιούς του ελληνικού Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη... Έφυγε σε ηλικία 89 ετών η Γκέλυ Μαυροπούλου

Μία από τις ιδιαίτερα εκλεκτές ηθοποιούς του ελληνικού Θεάτρου, του Κινηματογράφου και της Τηλεόρασης. Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν κόρη του ηθοποιού Άγγελου Μαυρόπουλου (1901-1979) και της πρώτης συζύγου του, της ηθοποιού Μαρίκας Κρεββατά (1910 – 1994). Ακολούθησε τα χνάρια της οικογένειάς της και μετά τη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών σπούδασε στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν.

Το 1953 πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο με την κωμωδία του Γιώργου Λαζαρίδη «Ο Μπαμπάς εκπαιδεύεται» και ακολούθησε η συμμετοχή της στην κωμωδία του Νίκου Τσιφόρου «Η Ωραία των Αθηνών» (1954), δίπλα στον Νίκο Σταυρίδη, τον Μίμη Φωτόπουλο, τη Σπεράντζα Βρανά και τη Γεωργία Βασιλειάδου. Το 1955 έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο, στο θέατρο Κοτοπούλη, με τον θίασο Δημήτρη Μυράτ – Μελίνας Μερκούρη στο έργο του Τζορτζ Άξελροντ «Επτά χρόνια φαγούρα».

Η Γκέλλυ Μαυροπούλου, είχε συνεργαστεί και με τον ιδρυτή του “Θεάτρου της Κούλουρης”, Ντίνο Κουμπάτη, ο οποίος την είχε σκηνοθετήσει στο θεατρικό έργο της Μαργκερίτ Ντυράς “Χιροσίμα, αγάπη μου” για το οποίο και βραβεύθηκε με βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου.

error: Content is protected !!