Μπερδεμένα πράγματα Μπερδεμένα πράγματα
το Σχόλιο της Ημέρας, από τον Ντίνο Σ. Κουμπάτη Αν Ξένιος Δίας δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, φαίνεται πως άφησε πολλούς αντικαταστάτες του, γιατί... Μπερδεμένα πράγματα

το Σχόλιο της Ημέρας, από τον Ντίνο Σ. Κουμπάτη

Αν Ξένιος Δίας δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα, φαίνεται πως άφησε πολλούς αντικαταστάτες του, γιατί ακόμη φημιζόμαστε εμείς οι Έλληνες για την φιλοξενία μας, την οποία αφειδώς και απλόχερα προσφέρουμε στους πάντες. Απόντος δε, του πατρός των Ολυμπίων Θεών, επισήμως κατά τους καιρούς μας, φαίνεται να τον αντικαθιστά η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χρηματοδοτεί απλόχερα, και αυτή, δομές προσφύγων, δήλωσε δε, προχθές, δια στόματος του δικού μας κυρίου Μαργαρίτη Σχοινά, ως εκπροσώπου της, προς τους νεοπρόσφυγες Αφγανούς, την απόφασή της να τους επιτρέψει να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη.

«Ελάτε στην Ελλάδα. Τα σύνορά μας παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε ο κ. Σχοινάς, γνήσιος απόγονος του Ξενίου Διός, ενώ η Κίνα πήρε την απόφαση να ανοικοδομήσει την κατεστραμμένη χώρα τους, και παράλληλα κι άλλες βαλκανικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία ήδη ανοίγουν και τα δικά τους σύνορα, ενώ οι Ταλιμπάν προτρέπουν τους τέως κυβερνώντες, που ετράπησαν εις φυγήν, να επιστρέψουν και υπόσχονται καλύτερες ημέρες, και οι Αμερικανοί νίπτουν τας χείρας τους, λέγοντας πως δεν μπορούν να χάνουν ζωές σε ένα πόλεμο, στον οποίο δεν θέλουν να πολεμήσουν οι ίδιοι οι Αφγανοί, γι’ αυτό και τους εγκατέλειψαν.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χόρστ Ζεεχόφερ, δήλωσε πως “πιθανώς θα επαναληφθεί η προσφυγική κρίση τού 2015. Πέντε εκατομμύρια πρόσφυγες θα εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν”.

error: Content is protected !!