Άντε κι από αυτό… Άντε κι από αυτό…
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το «Λάμα», είναι ζώο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Καμηλιδών, είναι δηλαδή συγγενές της καμήλας και στα ελληνικά ονομάζεται... Άντε κι από αυτό…

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το «Λάμα», είναι ζώο θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Καμηλιδών, είναι δηλαδή συγγενές της καμήλας και στα ελληνικά ονομάζεται «προβατοκάμηλος».

Αυτή η αναφορά, μιάς και το καμηλοειδές αυτό, πρόκειται να παίξει, όπως διαβάζω, σημαντικό ρόλο στην ζωή μας κατά τον επόμενο χρόνο. Η βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας αποφάσισε να ασχοληθεί και αυτή με τα εμβόλια κατά του COVID19 και ήδη ξεκίνησε τα πειράματά της, λαμβάνοντας αντίσωμα που παράγεται από το «λάμα» και που πιστεύει πως θα κατατροπώσει την μετάλλαξη «Δέλτα», την οποία αποδεικνύονται ανίκανα να καταπολεμήσουν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια.

Το αντίσωμα περί ου ο λόγος, φέρει το ενδεικτικό χαρακτηριστικό «XVR011» και όταν με το καλό παραχθεί το εμβόλιο, θα χρειαζόμαστε και από αυτό τρεις δόσεις, αδιάφορον αν είναι επαρκείς και αποτελεσματικές ή όχι.

Η πολυπλοκότητα και επιμονή αυτού του ιού, φαίνεται πως ανοίγει την όρεξη στις διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες να παλέψουν με κάθε τρόπο για την ίασή μας.

error: Content is protected !!