Κακές Ειδήσεις Κακές Ειδήσεις
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Άσχημα μαντάτα. Η χώρα-μας έρχεται, διαβάζω, τέταρτη σε θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τελευταίες ημέρες, με πρώτη... Κακές Ειδήσεις

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Άσχημα μαντάτα.

Η χώρα-μας έρχεται, διαβάζω, τέταρτη σε θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τελευταίες ημέρες, με πρώτη την Βουλγαρία, δεύτερη την Κύπρο και τρίτη την Ισπανία.

Στο Ισραήλ, υπάρχει έντονη η πρόθεση να εφαρμοσθεί νέο «λοκντάουν», παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον το 80% των πολιτών έχει εμβολιασθεί πλήρως, και στην Αυστραλία, διαβάζω επίσης, θα εμβολιασθούν μαζικά σε γήπεδο είκοσι τέσσερις χιλιάδες παιδιά, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία ξεκινούν τεστ αντισωμάτων και η ζωή έχει επανέλθει στους προ «κόβιντ» ρυθμούς, στην Γαλλία δε, οι «αντιεμβολιαστές» συνεχίζουν μαζικές διαδηλώσεις κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων με το σύνθημα «Ελευθερία».

Επανερχόμενοι στην χώρα μας, οι επίσημοι λοιμοξιολόγοι ανησυχούν, προβλέπουν να γεμίζουν τα νοσοκομεία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η ανάγκη να «παραβλέπονται» άλλες ασθένειες και μη επείγοντα χειρουργεία, ενώ πάντα αιωρείται η χιλιοδιατυπωμένη υπόσχεση της Κυβέρνησης για προσλήψεις νέου υγειονομικού προσωπικού και δημιουργία νέων συγχρόνων μονάδων θεραπείας.

Εν πάση περιπτώσει, από την άλλη πλευρά, οι γνωστές διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες, συζητούν για νέα φάρμακα κατά του ιού, ενώ αυτά, τα οποία έχουν ήδη υπάρξει, σε άλλες χώρες λειτουργούν και σε άλλες ούτε τα συζητούν καν, ευελπιστώντας στην τρίτη δόση εμβολιασμών για να χτιστεί το περίφημο τείχος ανοσίας της αγέλης, το οποίο περιμένουμε αλλά οι συνεχείς μεταλλάξεις το εμποδίζουν, ως φαίνεται.

error: Content is protected !!