Κερδίζει η Ελλάδα Κερδίζει η Ελλάδα
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Από ό,τι φαίνεται, και μέσα από τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει επιτύχει την εξασφάλιση μη παρενεργειών των εμβολίων κατά... Κερδίζει η Ελλάδα

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Από ό,τι φαίνεται, και μέσα από τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα έχει επιτύχει την εξασφάλιση μη παρενεργειών των εμβολίων κατά του COVID19, και όπως εχθές δήλωσε η διακεκριμένη επιστήμων κα Αναστασία Κοτανίδου, παρατηρούνται, ίσως, ελαφρές ελεγχόμενες παρενέργειες και κατά τον Υπουργό Υγείας, το 90%, σήμερα, στις ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, και σύμφωνα με ανακοίνωση της EudraVigilance, μέχρι και τις 14 Αυγούστου σημειώθηκαν 2. 074. 410 παρενέργειες και 21.766 θάνατοι, οι οποίοι σχετίζονται με τα διάφορα εμβόλια, ενώ στην Βραζιλία σημειώθηκαν 32.000 θάνατοι μέσα σε πέντε μήνες, πλήρως εμβολιασμένων ατόμων.

Στην Ελλάδα πάντως οι ειδικοί επιμένουν πως ο εμβολιασμός παραμένει ο καλύτερος τρόπος ελέγχου τής νόσου, γεγονός το οποίο υπογραμμίστηκε και στις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και της παρευρισκόμενης κυρίας Κοτανίδου και αυτό είναι που μας κάνει να αισιοδοξούμε, καθώς μάλιστα δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία περί του αντιθέτου.

Άλλωστε και ο FDA, παρεχώρησε εχθές την έγκρισή του στο εμβόλιο της εταιρίας Pfizer.

error: Content is protected !!