Ρομπότ και άνθρωποι Ρομπότ και άνθρωποι
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Το πρώτο ρομπότ-ξεναγός τοποθετήθηκε σε ελληνικό σπήλαιο, υγρό από φύση του και ψυχρό, πλέον, από μία μεταλλική παρουσία με μεταλλική... Ρομπότ και άνθρωποι

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Το πρώτο ρομπότ-ξεναγός τοποθετήθηκε σε ελληνικό σπήλαιο, υγρό από φύση του και ψυχρό, πλέον, από μία μεταλλική παρουσία με μεταλλική φωνή.

Είναι γεγονός ότι η αυριανή ημέρα για την ανθρωπότητα, θα χαρακτηρίζεται από την επικυριαρχία των ρομπότς, τα οποία θα κατευθύνονται μεν από ανθρώπους, αλλά με τέτοια νοημοσύνη που κάποια ημέρα θα μπορέσουν, ίσως, να κυριαρχήσουν επ’ αυτών και να τους εξουδετερώσουν, εναπομείναντα παλιοσίδερα σε έναν πλανήτη χωρίς ζωή.

Όσα έργα επιστημονικής φαντασίας έχουμε παρακολουθήσει μέχρι σήμερα, αποδεικνύεται πως είναι αποσπάσματα από το μέλλον, ένα μέλλον αφάνταστα ζοφερό για την Ανθρωπότητα.

Στην προκειμένη περίπτωση ωχριά κάθε πρόβλεψη για την επικείμενη συμβίωση Ανθρώπου και ρομπότ, δηλαδή τού κατασκευάσματός του, το οποίο θα τον εξυπηρετεί μεν, πλην όμως αυτός επιδιώκει να το καταστήσει τόσο «έξυπνο» που δεν αποκλείεται κάθε πιθανότητα το σιδερόφρακτο αυτό κατασκεύασμα με την τεχνική νοημοσύνη να βρει κάποια στιγμή την ευκαιρία να καταστρέψει τον ίδιο τον δημιουργό του.

error: Content is protected !!