ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διαβάζω πως επιστήμονες του είδους, εμφύτευσαν ανθρώπινη πρωτεΐνη σε φυτά, προκειμένου να καλλιεργήσουν και να επιτύχουν ποιός ξέρει τί! Η... ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διαβάζω πως επιστήμονες του είδους, εμφύτευσαν ανθρώπινη πρωτεΐνη σε φυτά, προκειμένου να καλλιεργήσουν και να επιτύχουν ποιός ξέρει τί!

Η επιστημονική πρόοδος στον αιώνα μας εκπλήσσει και προχωρεί με αλματώδη βήματα. Αύριο, μεθαύριο, διόλου απίθανο τα φυτά να μιλούν και να σκέπτονται οπότε, και χωρίς πειράματα, οι άνθρωποι θα προσομοιάζουμε σε αυτά.

Προς το παρόν πάντως, η ελληνική Κυβέρνηση, προτίθεται να τα εισάγει (αγοράσει) από την Γερμανία, προκειμένου να αναδασώσει τις περιοχές που κατακάηκαν από τις τελευταίες πυρκαγιές.

«Υβρίδιο», είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμοιων ατόμων, σπόρων, ή άλλων πραγμάτων, τα οποία όμως εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο και στην προκειμένη περίπτωση θα έχουμε δύο δέντρα σε ένα όπως για παράδειγμα «πεύκο με ιτιά» και άλλα τέτοια.

Τώρα, υπάρχει και το «αλλά», το οποίο σημαίνει ότι ο σπόρος των υβριδίων δεν είναι κατάλληλος για επαναφύτευση, από τους σπόρους που θα πέφτουν κατά γης, οπότε δεν θα πυκνώνουν επικίνδυνα τα δάση μας και θα αποφεύγουμε τις πυρκαγιές.

Πληρώνεις κάτι πάρα-πάνω, αλλά έχει και τα οφέλη του.

error: Content is protected !!