Όλα για το καλό τους Όλα για το καλό τους
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα τού 2021 απογειώνεται. Βασικά, ελάχιστα προσγειωμένη ήταν πάντα, αλλά και όσο περνούν τα χρόνια, μειώνεται η... Όλα για το καλό τους

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα τού 2021 απογειώνεται. Βασικά, ελάχιστα προσγειωμένη ήταν πάντα, αλλά και όσο περνούν τα χρόνια, μειώνεται η επαφή της με την Γη και την πραγματικότητα.

Λίγο ως πολύ, όλοι είμαστε μάρτυρες του κακού εκπαιδευτικού μας συστήματος, το οποίο και χωλαίνει όλο και περισσότερο και τα δύο τελευταία χρόνια ένεκα νέων μεθοδεύσεων με αφορμή τον «κορωνοϊό», όπως λέγαμε παλαιότερα «τα φόρτωσε στον κόκορα»!

Μετά από τόσες περιπέτειες και αναπροσαρμογές, λοιπόν, φτάσαμε και στο σημερινό αποτέλεσμα να μείνουν εκτός νυμφώνος 40.000 υποψήφιοι φοιτητές Πανεπιστημίων και άλλοι 10.000 των ΑΕΙ, ένεκα χαμηλών βάσεων, τις οποίες επιμελήθηκε ανενδοίαστα και με συνέπεια το Υπουργείο Παιδείας.

Η κυρία Κεραμέως μάλιστα, δήλωσε ότι «αυτό» αποβαίνει προς όφελος των υποψηφίων πανεπιστημιακής κατάρτισης γιατί (υπογράμμισε) «Ο αποκλεισμός τους έγινε, γιατί έτσι τους δείξαμε ότι δεν τους κοροϊδεύουμε με χαμηλές βάσεις», οι οποίες κατόπιν θα τους δημιουργούσαν προβλήματα κατά το ρουν της εκπαίδευσής τους. Και πρόσθεσε πως, άλλωστε, «οι νέοι δεν εγκλωβίζονται στα ΑΕΙ».

Ας αποδεχθούμε δε, πως αν όλοι σε αυτήν την χώρα μορφωθούν πανεπιστημιακά, πώς θα επανδρωθούν άλλες θέσεις ανάγκης, όπως σερβιτόροι, ντελίβερι, σεκιούριτι, λαχειοπώλες, πώς θα δουλέψουν τα ιδιωτικά κολέγια και πώς θα δοθεί η ευκαιρία σε κάποιους που «τα έχουν» οι δικοί τους, να πάνε και μέχρι το Χάρβαρντ ή την Οξφόρδη και το Γέϊλ; Όλα, λοιπόν, για το καλό τους!

error: Content is protected !!