Αμφιβολίες Αμφιβολίες
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Σύμφωνα με δήλωση της Κομισιόν προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δεν έχει εγκριθεί η επαναληπτική τρίτη δόση εμβολιασμού και οι... Αμφιβολίες

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Σύμφωνα με δήλωση της Κομισιόν προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, δεν έχει εγκριθεί η επαναληπτική τρίτη δόση εμβολιασμού και οι ευθύνες για ό,τι πλέον κακό μπορεί να συμβεί από τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες, θα βαρύνει ποινικά, ως εκ τούτου, τις εταιρίες παρασκευής των εμβολίων και τις κατά χώρες Κυβερνήσεις.

Ωστόσο, όλο και πληθαίνουν οι Κυβερνήσεις τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες πρόκειται να επιβάλλουν την τρίτη δόση, γεγονός το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά, ως: πρώτον, αν τα κράτη-μέλη υπακούουν στις αποφάσεις της Κομισιόν ή σηκώνουν το δικό τους «μπαϊράκι», και δεύτερον, την διπλή αμφιβολία στους πληθυσμούς, για το ποιός εντέλλεται και για το ποιός εκτελεί σωστά, ή ετσιθελικά.

Στην Αυστραλία, τώρα, η Κυβέρνηση αποφάσισε από 6ης Σεπτεμβρίου, να αποζημιώνει με πέντε χιλιάδες δολάρια Αυστραλίας, όσους εμβολιαζόμενους παρουσιάζουν παρενέργειες από τα εμβόλια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Sydney Morning Herald», παραθέτοντας και το σκεπτικό του Υπουργού Υγείας, σύμφωνα με το οποίο «Οι σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή παρενέργειες είναι πολύ σπάνιες, αλλά είναι σημαντικό να παρέχουμε δίχτυ ασφαλείας».

Εν πάση περιπτώσει, δε, μόνο εκ των αποτελεσμάτων θα πληροφορηθούμε τί μέλλει γενέσθαι και θα λυθούν και οι αμφιβολίες.

error: Content is protected !!