Μήνας εκκινήσεων Μήνας εκκινήσεων
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αυτός ο Σεπτέμβριος και όλοι, όσοι κατόρθωσαν να απολαύσουν διακοπές, δίπλα στη θάλασσα, επάνω σε βουνά... Μήνας εκκινήσεων

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού, αυτός ο Σεπτέμβριος και όλοι, όσοι κατόρθωσαν να απολαύσουν διακοπές, δίπλα στη θάλασσα, επάνω σε βουνά και σε επισκέψεις άλλων χωρών, επέστρεψαν πλέον στους τόπους διαμονής τους, φυλάσσοντες ωραίες αναμνήσεις και προετοιμαζόμενοι για όλα αυτά, τα οποία ξεκινούν κάθε τέτοιο μήνα.

Ο Αύγουστος, αδηφάγος, δεν άφησε να χαρεί ο επόμενος μήνας την ανασύνθεση της Κυβέρνησης, η οποία ανακοινώθηκε ακριβώς την τελευταία ημέρα του, πριν παραδώσει την σκυτάλη.

Η σκυτάλη αυτή, δε, δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα στην διαθεσιμότητα των υγειονομικών που αρνούνται να εμβολιασθούν κατά του κορωνοϊού, αλλά και στα νέα μέτρα περιορισμών εμβολιασθέντων τε και ανεμβολίαστων, -αφού τεκμηριώθηκε ότι άπαντες είναι επικίνδυνοι να κολλήσουν έτσι κι αλλιώς-, και τα οποία θα ισχύουν από 6 του μηνός, αλλά και στις 13 του ίδιου μήνα θα ανακοινωθούν, εικάζεται, κάποια συμπληρωματικά για την είσοδο ανεμβολίαστων σε καταστήματα λιανικής πώλησης και σούπερ-μάρκετς.

Την ίδια ημέρα ξεκινούν και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με μία σειρά προληπτικών μέτρων, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες περιπτώσεις, ενώ ακούγεται πως η Κυβέρνηση θα εξαγγείλει μέτρα ελάφρυνσης φόρων σε ορισμένες κατηγορίες και θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους.

Τέλος, μέσα στον Σεπτέμβριο ανακοινώνεται, όπως ακούγεται, και η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά πενήντα τοις εκατό, ξεκινά η καταβολή του ΕΝΦΙΑ και εν οδώ, όλο και κάποια άλλα θα τύχουν. ΥΓ. Μην λησμονούμε πως κατά μήνα Σεπτέμβριο, οι επιστήμονές μας, αναμένουν και αύξηση των κρουσμάτων, των οφειλομένων στον κορωνοϊό, καθώς θα γίνει και ο απολογισμός των θερινών ελευθεριών και αμελειών μας.

error: Content is protected !!