Φωτιές παντού Φωτιές παντού
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Τελειώνει, σιγά-σιγά, το καλοκαίρι, το οποίο κατά μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατέκαψε και ερημοποίησε από δάση και δρυμούς τής χώρας... Φωτιές παντού

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Τελειώνει, σιγά-σιγά, το καλοκαίρι, το οποίο κατά μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατέκαψε και ερημοποίησε από δάση και δρυμούς τής χώρας μας, αλλά οι φωτιές, οι οποίες αποδίδονται κυρίως στην κλιματική αλλαγή δεν λένε να σταματήσουν.

Καθημερινά καίγονται οι δεντροφυτεμένες περιοχές από άκρου σε άκρο σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας τα μέγιστα των προβλημάτων, τα οποία απορρέουν από τέτοια γεγονότα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Κυβέρνησης, κατά την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών, πενήντα με εξήντα εστίες ξεκινούσαν κάθε ημέρα, προκαλώντας μία κατάσταση άνευ προηγουμένου, αλλά και σήμερα ακόμη, αρκετές είναι αυτές, οι οποίες συνεχίζουν να εστιάζονται παντού και καθημερινώς.

Να ελπίσουμε ότι με την πάροδο του χρόνου, με την σχετική μείωση της θερμοκρασίας και πάντα με τις προλήψεις της Πολιτικής Προστασίας, και το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης, κάποια στιγμή θα πάψουν οι φωτιές αυτές, αλλά οι τεράστιες επιπτώσεις εξ’ αυτών, θα είναι εκείνες οι οποίες θα στοιχειώνουν το μέλλον της χώρας μας, συνηγορούσης πάντα τής κλιματικής αλλαγής.

error: Content is protected !!