ΑΝΕΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΕΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Συνεχίζει να παραμένει άνευ υπουργού το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μετά τον μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, για μία ακόμη ημέρα και... ΑΝΕΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Συνεχίζει να παραμένει άνευ υπουργού το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, μετά τον μερικό ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, για μία ακόμη ημέρα και ώσπου να βρεθεί και να τοποθετηθεί ο κατάλληλος σε μία τόσο σημαντική και πάντα επίκαιρη θέση.

Ως γνωστόν, υπουργός είχε βρεθεί μετά πάσης περισκέψεως και θεωρούταν ο καταλληλότατος, όμως τελευταία στιγμή, μεταξύ ανακοίνωσης του ανασχηματισμού και ορκωμοσίας, ο ναύαρχος άλλαξε επειγόντως γνώμη και απρόσμενα πορεία πλεύσης, ή μάλλον ούτε καν ξεκίνησε τον απόπλου προς το Υπουργείο του.

Τα σενάρια, τα οποία ξεδιπλώθηκαν πολλά και διάφορα, άλλα πιθανώς σοβαρά και άλλα πασιφανώς απίθανα, ως και του σημείου ο αρνητής να δέχεται πανταχόθεν κρίσεις και επικρίσεις έναντι αυτών των χειρισμών της κυβερνητικής διαδικασίας, ώσπου υπέστη και βολές, από χρόνιο υπουργό, με κάποιους ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς για την άρνησή του. Όλα αυτά φυσικά έγιναν, τρέχουν και θα περάσουν, όπως όλα τα θαυμαστά στην χώρα μας, και συντόμως θα ξεχαστούν και θα τα σκεπάσει η λήθη, επιλεκτική ή εκ φύσεως του χρόνου.

Ωστόσο, αυτό που απασχολεί, τον έλληνα πολίτη, είναι αν το γι’ αυτόν ιδρυθέν Υπουργείο, θα μπορεί να ανταποκρίνεται ως πρέπει για όσο καιρό χρειαστεί χωρίς καπετάνιο, τουτέστιν χωρίς υπουργό, πελαγοδρομώντας.

error: Content is protected !!