ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΠΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΠΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Και ξαφνικά, ενώ στη Λατινική Αμερική «ευημερούσε» από καιρό, πριν λίγες ημέρες, «έσκασε» και στην Ελλάδα. Και ενώ βρισκόμασταν παγκοσμίως... ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ ΕΠΙ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΩΝ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Και ξαφνικά, ενώ στη Λατινική Αμερική «ευημερούσε» από καιρό, πριν λίγες ημέρες, «έσκασε» και στην Ελλάδα. Και ενώ βρισκόμασταν παγκοσμίως στην μετάλλαξη «Δέλτα», ο κορωνοϊός παρέκαμψε τις μεταλλάξεις «Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ» και μας δημιούργησε την «Μ» ή «MU», η οποία, λένε, είναι ακόμη πιο μεταδοτική, παρά το γεγονός ότι μέχρι πρότινος οι επιστήμη ισχυριζόταν μετά πεποιθήσεως ότι στις επιδημίες, κάθε νέα μετάλλαξη είναι και ασθενέστερη της προηγούμενης, ώσπου να απαλλαγούμε από τον εκάστοτε ιό.

Παράξενη η συμπεριφορά αυτού τού COVID19 και καθόλου παράξενο ότι τα μέχρι σήμερα ισχυρά και αποτελεσματικά εμβόλια, φοβούνται πως δεν θα ανισχυροποιούν την νέα αυτή μετάλλαξη, όπως έγινε και με την προηγούμενη.

Στην χώρα μας, με το που ανακοινώθηκε η ύπαρξη της νέας αυτής μετάλλαξης, παρουσιάστηκαν και πέντε’-έξη κρούσματα, διάσπαρτα εδώ και εκεί, ένα μάλιστα και μέσα στην πρωτεύουσα. Τώρα, άσχετα με το μέλλον της νέας αυτής μετάλλαξης και των επιπτώσεών της παγκοσμίως, μέχρι και την μετάλλαξη «Ω», έχουμε δρόμο ακόμη, και να δούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα.

error: Content is protected !!