ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΜΑΣΚΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΜΑΣΚΑΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Εν όψει της έναρξης των σχολικών μαθημάτων, το CDS των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προέβη σε δηλώσεις, ανακοινώνοντας πως οι... ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΜΑΣΚΑΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Εν όψει της έναρξης των σχολικών μαθημάτων, το CDS των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προέβη σε δηλώσεις, ανακοινώνοντας πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, είναι υπεύθυνοι για την διασπορά τού κορωνοϊού στις τάξεις των μαθητών ανά τον κόσμο, και αυτό γιατί δεν φορούν μάσκες και αποτελούν εστίες μετάδοσης.

Από την άλλη πλευρά, διεθνείς επιστημονικές μελέτες, συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά τον ιό από ό,τι οι μεγαλύτεροι και ότι αυτά, τουλάχιστον, δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες.

Το μόνιμο ερωτηματικό, ωστόσο, είναι αν και αυτή τη χρονιά οι μαθητές κάθε βαθμίδας από το δημοτικό μέχρι και τα Πανεπιστήμια, θα μπορέσουν να βγάλουν την διδακτική περίοδο στις τάξεις τους, ή πότε με το ένα και πότε με το άλλο, θα μείνουν και πάλι στα σπίτια τους, να ημιδιδάσκονται μέσα από τα κομπιούτερς τους.

Τέλος, και πέρα από τις μάσκες, να αναφέρουμε και το γεγονός ότι σαράντα σχολεία στην Ήπειρο, όπως διαβάζω, θα κλείσουν ένεκα του ότι δεν υπάρχουν πλέον μαθητές, ή είναι ελάχιστοι. Και αυτοί, οι «ελάχιστοι» εν πάση περιπτώσει, πώς θα διδαχθούν την ελληνική παιδεία;

error: Content is protected !!