ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ «LOCKDOWN» ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ «LOCKDOWN»
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, απέναντι στο αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων. Και δήλωσε: «Θα... ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ «LOCKDOWN»

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ψυχραιμία συνέστησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, απέναντι στο αναμενόμενο κύμα ανατιμήσεων. Και δήλωσε: «Θα έρθουν αυξήσεις από τη στιγμή που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών, από τα ναύλα μέχρι τις πρώτες ύλες. Είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζουν όλα τα κράτη και ιδιαίτερα οι προηγμένες χώρες, και προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

Η άποψη που επικρατεί είναι ότι δεν θα είναι διαρκές (το φαινόμενο), θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς, μετά τις καραντίνες. Το παρακολουθούμε». Από την δική του πλευρά, ο καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, εξέφρασε την δική του άποψη σε τηλεοπτικό δίκτυο της Κύπρου και είπε συγκεκριμένα πως «Δεν θα χρειαστεί να διαλύσουμε την κοινωνία, περνώντας σε ένα νέο «λοκντάουν».

Κι αυτό, γιατί ο ιός αυτός, -όπως είπε-, ο οποίος έχει μολύνει τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα, από πανδημία έχει γίνει πλέον ενδημική λοίμωξη και προστίθεται στις προηγούμενες ενδημίες. Υπογράμμισε δε πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τις Κυβερνήσεις ίσως να ήσαν δικαιολογημένες, αλλά ελήφθησαν σε στιγμές πανικού. Άντε τώρα που ξεπεράσαμε τον πανικό, να δούμε. Θα βοηθήσουμε την παγκόσμια και τοπική οικονομία να ανανήψει;

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης, άφησε να ελπίζουμε στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σε λίγες ημέρες στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και πιστοί, αναμένουμε.

error: Content is protected !!