ΡΟΜΠΟΤ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ ΡΟΜΠΟΤ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Πριν από όλα, για μία ακόμη φορά να αποδεχθούμε την πρόοδο της Επιστήμης και να συγχαρούμε αυτούς τους έλληνες μαθητές,... ΡΟΜΠΟΤ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Πριν από όλα, για μία ακόμη φορά να αποδεχθούμε την πρόοδο της Επιστήμης και να συγχαρούμε αυτούς τους έλληνες μαθητές, ανώνυμους πλην όμως δημιουργούς εφευρέτες, οι οποίοι επέτυχαν να δημιουργήσουν ρομπότ – νοσοκόμους, τα οποία μπορούν να απολυμαίνουν, να παίρνουν την πίεση του ασθενούς, να του δίνουν οξυγόνο, και να του βάζουν θερμόμετρο ελέγχοντας τον πυρετό του.

Το γεγονός, διασταυρώνεται με μία επίκαιρη συγκυρία, καθώς αποδυναμώνονται από υγειονομικούς τα νοσοκομεία μας και το ΕΚΑΒ, ένεκα του ότι αρνούνται με το «έτσι θέλω», κατά του «έτσι θέλω» των επιδημιολόγων να εμβολιασθούν, και τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το θολό σημείο, σε περίπτωση αντικατάστασής τους είναι, αν αυτά τα ρομπότ θα έχουν την δυνατότητα να κατασκευαστούν σύντομα και να μπουν στην κυκλοφορία, ώστε έγκαιρα να αντικαταστήσουν, αυτούς οι οποίοι παραμερίζονται.

Το δε καλό για κάθε Κράτος θα προκύψει από το αποτέλεσμα τού ότι μετά το οικονομικό έξοδο κατασκευής, δεν θα έχει να πληρώνει ούτε μισθούς, ούτε ασφαλίσεις, ούτε συντάξεις. Άσχετα με το πόσους θα μείνουν χωρίς δουλειά, -και ενώ ήδη η ανεργεία στην χώρα μας σημειώνει πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση-, η Επιστήμη θριαμβεύει και, όπως και άλλοτε επισημάναμε, πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη να αντικαταστήσει, με ρομπότ τεχνικής νοημοσύνης, τα πάντα και τους πάντες.

error: Content is protected !!