CITYNG, καρέκλες με εμβληματικά μνημεία πόλεων ως ράχες CITYNG, καρέκλες με εμβληματικά μνημεία πόλεων ως ράχες
Τη CITYNG, μια κολεξιόν 16 καρεκλών των οποίων οι ράχες απεικονίζουν κάποια εμβληματικά μνημεία που απαντιούνται σε πόλεις του κόσμου παρουσίασαν στο πλαίσιο της... CITYNG, καρέκλες με εμβληματικά μνημεία πόλεων ως ράχες

Τη CITYNG, μια κολεξιόν 16 καρεκλών των οποίων οι ράχες απεικονίζουν κάποια εμβληματικά μνημεία που απαντιούνται σε πόλεις του κόσμου παρουσίασαν στο πλαίσιο της έκθεσης Supesalone κατά τη διάρκεια της φετινής Milan Design Week οι Savio Firmino και Cosimo De Vita. Το πρότζεκτ εξελίσσεται ως ένα νοερό ταξίδι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μεταξύ της παράδοσης και του σύγχρονου, στο οποίο κάθε καρέκλα δεν γίνεται μόνον ένα συμβολικό αντικείμενο της πόλης στην οποία αφιερώνεται αλλά αντιπροσωπεύει συμβολικά τις παραδόσεις της και την πολιτιστική κληρονομιά της.


 Καθίστε πάνω στην πόλη, καθίστε στην πόλη, καθίστε με την πόλη· στα χέρια των Firmino και De Vita, η καρέκλα γίνεται ένα συμβολικό αλλά και λειτουργικό αντικείμενο που εγκιβωτίζει την πόλη και τις αξίες της. Η κολεξιόν CITYNG – 16 καρέκλες από συμπαγές ξύλο, φιλοτεχνημένες στο χέρι – μιλά για το «ανήκειν» και για το «μοιράζομαι» και το ταξίδι ξεκινά από τη Φλωρεντία, έδρα της εταιρείας των δύο σχεδιαστών. Συνεχίζει στο Μιλάνο, όπου λαμβάνει χώρα το Salone del Mobile και μετά στη Ρώμη, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και στη Μόσχα. Ακολούθως, περνά τα σύνορα της Ευρώπης και συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη, στην Άγρα της Ινδίας, στη Γουχάν της Κίνας και αλλού.
 
«Η CITYNG είναι ένα ταξίδι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μεταξύ παράδοσης και νεωτερισμού· οι καρέκλες φιλοτεχνήθηκαν από συμπαγές ξύλο στο χέρι, αλλά διακοσμήθηκαν επίσης από έναν παντογράφο ψηφιακού ελέγχου (https://www.youtube.com/watch?v=sdGbb0WKWdM). Όσον αφορά την τεχνουργία του μέλλοντος, πιστεύω ακράδαντα ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να συνδυάζει τις γνώσεις του παρελθόντος με τις τεχνολογίες του παρόντος, όπως και το ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει να βρει μια ισορροπία μεταξύ του εγκωμίου της εθνικής διαφοράς και ενός απαραίτητου διαπολιτισμικού διαλόγου» υπογράμμισε ο Cosimo De Vita.

ΑΠΕ ΜΠΕ

error: Content is protected !!