ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΩΝ «ΧΑΚΕΡΣ» ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΩΝ «ΧΑΚΕΡΣ»
του Ντινου Σ. Κουμπάτη Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως οι «καλύτεροί» μας φίλος των εποχών αυτών, το κομπιούτερ και το κινητό τηλέφωνο, πολλά καλά και... ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΩΝ «ΧΑΚΕΡΣ»

του Ντινου Σ. Κουμπάτη

Γεγονός αναμφισβήτητο είναι πως οι «καλύτεροί» μας φίλος των εποχών αυτών, το κομπιούτερ και το κινητό τηλέφωνο, πολλά καλά και πολλά κακά μάς προσφέρουν, ακολουθώντας την εξελικτική πορεία των επιστημών και την δική μας ανάγκη για εύκολα μέσα γνώσης, ψυχαγωγίας και άλλων τινών.

Όμως, και άσχετα με τα δικά τους συσσωρευμένα «κακά», τα οποία μπορούν να μας μεταδώσουν, ένα εκ των οποίων και η πλύση εγκεφάλου, μας δίνουν μύριες όσες ευκαιρίες και διαδρομές για ουσιαστικά και αποδοτικά επιτεύγματα.

Καλά όλα αυτά, αλλά ενώ διαθέτουν τόσες πολλές και ποικίλες δυνατότητες, ένα δεν κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να μας διασφαλίσουν και αυτό είναι το να μην μας καταδιώκουν οι «χάκερς» και να μας διαλύουν τα πάντα, εισβάλλοντες ακόμη και σε κρατικά αρχεία και μυστικά, επιστημονικές έρευνες αλλά και στα δικά μας πενιχρά, πλην όμως για εμάς σημαντικά αρχεία.

Κατά πόσον όμως μπορεί να είναι δυνατόν αυτό; Οι εφευρέτες τής δεδομένης τηλε-επιστήμης, συχνά μας συμβουλεύουν πώς να μετριάζουμε το «κακό» με αποθηκεύσεις των δικών μας αρχείων μας σε αρχεία προσβάσιμα Cloud και Google Drive. Όμως, πόσοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, με τις ελάχιστες επ’ αυτών γνώσεις που διαθέτουμε;

Γεννάται, ως εκ τούτων, και ένα μείζον ερώτημα: Η επιστήμη παραδέχεται πως δεν υπάρχει δηλητήριο χωρίς αντίδοτο. Μετά τόσων χρόνων εξελικτικής πορείας, οι επ’ αυτού επιστήμονες, δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμη;

error: Content is protected !!