ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΣΕΙΡΙΟΣ” ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΣΕΙΡΙΟΣ” ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο Αθλητικός γυμναστικός σύλλογος Σείριος Σαλαμίνας, σωματείο με ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής ομοσπονδίας, ιδρυτικό μέλος της... ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΣΕΙΡΙΟΣ” ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ο Αθλητικός γυμναστικός σύλλογος Σείριος Σαλαμίνας, σωματείο με ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέλος της Ελληνικής Γυμναστικής ομοσπονδίας, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής ομοσπονδίας Αισθητικής ομαδικής γυμναστικής, παρότι νέοιδρυθείς, έχει σημαντική παρουσία στο χώρο της Ρυθμικής Γυμναστικής, της αισθητικής ομαδικής γυμναστικής και της Γενικής γυμναστικής (με συμμετοχές, Χρύσα και χάλκινα μετάλλια σε Γυμναστραδες από το 2013), διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα και διεθνή meeting Ρυθμικής γυμναστικής καθώς και σε πανελλήνια πρωταθλήματα Αισθητικής ομαδικής γυμναστικής.

Συναντηθήκαμε με τη βασική προπονήτρια του συλλόγου κ. Ρένα Μπούτση απόφοιτο του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μας εξήγησε τους στόχους και τις δράσεις του συλλόγου.

«Οταν πριν μερικά χρόνια δημιούργησα αυτό τον σύλλογο, όνειρό μου ήταν να κάνω γνωστά και να αναπτύξω το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής καθώς και άλλων αθλημάτων της γυμναστικής στην πόλη που γεννήθηκα τη Σαλαμίνα. Ήταν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα μιας και τα αθλήματα αυτά ήταν ως τότε άγνωστα στο νησί και ξεκινούσα ουσιαστικά από το μηδέν, χωρίς βοήθεια και υποδομές.

Με συστηματική δουλειά και πολύ κόπο η προσπάθειά μου αυτή αγκαλιάστηκε, εκτιμήθηκε και αγαπήθηκε από τον κόσμο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν πάνω από 170 αθλήτριες στο σύλλογό μας».

Που κάνετε προπόνηση;
‘’Το ένα προπονητήριο μας βρίσκεται στα Παλούκια Λεωφ.Σαλαμινας 39 και ο δεύτερος χώρος στο Αιάντειο Πλαταιών 1. Δυστυχώς σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να εκφράσουμε και το παράπονο μας !Πρέπει να είμαστε ίσως ο μοναδικός σύλλογος στη Σαλαμίνα που δεν του έχει παραχωρηθεί δωρεάν κάποιος χώρος προπόνησης! Πάρτε για παράδειγμα όποιον σύλλογο θέλετε, σε όποιο άθλημα θέλετε! Σε όλους έχουν παραχωρηθεί γήπεδα( και γραφεία) δωρεάν και με αρκετές ώρες, είτε στου ανοιχτού, είτε στου κλειστού χώρου αθλήματα! Η ρυθμική γυμναστική είναι άθλημα κλειστού χώρου, όπου απαιτεί ύψος 13μ. γιατί η αθλήτριες έχουν το πέταγμα των οργάνων. Αντιλαμβάνεστε ότι 13μ ύψος έχουν μόνο τα κλειστά γήπεδα και όχι οι χώροι που ενοικιάζουμε, αναγκαστικά γιατί δε μας δίνουν γήπεδο. Πέρσι μας είχε παραχωρηθεί από το δήμο το κλειστό για ένα δίωρο την εβδομάδα από τις 2:30-4:30 το μεσημέρι κάθε Δευτέρα! Δεν ξέρω αλήθεια μέσα σε αυτό το δίωρο τι θα μπορούσε ο σύλλογος να κάνει! Να βάλουμε τα παιδιά του αγωνιστικού, των υποδομών, αστεία πράγματα! Όταν έχουμε να συναγωνιστουμε σε αγώνες ομάδες που οι αθλήτριες τους κάνουν καθημερινή και πολύωρη προπόνηση σε κλειστά γήπεδα, καταλαβαίνετε σε πόσο μειονεκτική θέση βρίσκονται οι δικές μας αθλήτριες που τους λέμε ουσιαστικά προπονηθείτε στο φυσικό σας περιβάλλον για μόνο δύο ώρες την εβδομάδα το μεσημέρι! Πολύ δύσκολο λοιπόν το δικό μας έργο. Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι, από τον αθλητικό οργανισμό πραγματικά δείχνουν ότι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που υπάρχει και προσπαθούν να βρουν λύσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και βασικά εύχομαι να βρεθεί λύση, γιατί όπως είπα και προηγουμένως είναι κάτι που πραγματικά έχει αγαπηθεί από τα παιδιά του τόπου μας, η ρυθμική και τα αθλήματα της γυμναστικής βάζουν τις βάσεις για την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων, του ρυθμού, της αρμονίας, της ευλυγισίας κ.α και αποτελούν τη βάση για όλα τα αθλήματα.

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί;
Δεχόμαστε παιδιά από 3,5 ετών. Στα αθλήματα της ακροβατικής και της γυμναστράδας μπορούν να συμμετέχουν και αγόρια. Επίσης από φέτος ξεκινάμε και το νέο άθλημα (πλέον) του Cheerleading (μαζορέτες), ιδιαίτερα αγαπητό στα κορίτσια !’

Ποιες είναι οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ο Σειριος Σαλαμίνας;’’
Κύριο μέλημά μας είναι η προώθηση της αγάπης για τον αθλητισμό, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες, ο αθλητισμός όμως είναι και πρέπει να είναι για όλους, για αυτό και πάντα προσπαθούμε το κάθε παιδί να επιτύχει το καλύτερο που μπορεί. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι το οποίο μας ενδιαφέρει, εξάλλου ο πρωταθλητισμός είναι ένας δρόμος δύσκολος,για λίγους και απαιτεί πολύωρες προπονήσεις σε οποιοδήποτε άθλημα και αν επιλέξει κανείς.Εμεις ασχολούμαστε εξίσου με όλα τα παιδιά, τα οποια ανάλογα με τις δυνατότητές και το χρόνο που θέλουν να αφιερώσουν, τα εντάσσουμε στις ανάλογες ομάδες μας π.χ. έχουμε αγωνιστικές ομάδες χαμηλότερων απαιτήσεων, όσον αφορά το ημέρες και τις ώρες προπόνησης. Η υγεία ,η χαρά το χαμόγελο, η ομαδικότητα, η πειθαρχία, ο σεβασμός για τους συναθλητές, τους αντιπάλους, τους προπονητές, το να μάθουν να δουλεύουν και να διαχειρίζονται με πρόγραμμα και συνέπεια το χρόνου τους είναι αξίες πολύ σημαντικές για εμάς.

‘’Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες επιτυχίες του συλλόγου;
Ο σύλλογός μας ακόμα και φέτος, που ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, συμμετείχε στο Πανελλήνιο και Περιφερειακό πρωτάθλημα νεανίδων τον Ιούλιο. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας σταθήκαμε κοντά σε όσες αθλήτριες μας επιθυμούσαν με διαδικτυακές προπονήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες επιτυχίες των τελευταίων ετών:
2018:
-1 χρυσό στη κατηγορία νεανίδων, ασημένιο στη κατηγορία παγκορασίδων και ασημένιο στη κατηγορία γυναικών στην Αισθητική ομαδική γυμναστικη.
-Τρείς 5ες θέσεις και μια 8 όγδοη στο διεθνές μίτινγκ Ρυθμικής γυμναστικής στη Χαλκίδα.
-Συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ρυθμικής γυμναστικής παγκορασίδων και κορασίδων.
2019:
-Ένα Xρυσό μετάλλιο, τρία ασημένια και τρία χάλκινα καθώς και πολλές θέσεις σε οκτάδες σε διεθνές κύπελλα Ρυθμικής γυμναστικής (Irini cup (χαλκιδα), Evoia cup κ.τ.λ
-7η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ρυθμικής γυμναστικής στο ανσάμπλ παγκορασίδων.
3)Χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα αισθητικής ομαδικής γυμναστικής νεανίδων.

Έχουμε επίσης συμμετάσχει πολλές φορές σε γυμναστραδες από το 2015 που έχουμε λάβει Χρύσα ασημένια και χάλκινα μετάλλια.


Αθλητικός γυμναστικός σύλλογος Σείριος Σαλαμίνας
Μπορείτε να κάνετε τώρα την εγγραφή σας:
τηλ : 6972.923.088/ 2296.772.038

Φωνή της Σαλαμίνας
έντυπη μορφή – Αύγουστος 2021

error: Content is protected !!