“Οι πολίτες οφείλουν να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους αξιοκρατικά” “Οι πολίτες οφείλουν να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους αξιοκρατικά”
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΟΥΤΑ – ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΝΑΤΠΥΞΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ» Ποιος είναι ο Νίκος Σούτας. Πείτε μας για εσάς και την μέχρι τώρα πορεία... “Οι πολίτες οφείλουν να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους αξιοκρατικά”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΟΥΤΑ – ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΝΑΤΠΥΞΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ»

Ποιος είναι ο Νίκος Σούτας. Πείτε μας για εσάς και την μέχρι τώρα πορεία σας για να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος της Σαλαμίνας.
Ο Νικόλαος Σούτας είναι ένας επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας με σπουδές στην Δημόσια Διοίκηση, γεννημένος στην Αθήνα το 1974. Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Γιανναράκου και έχει μία κόρη πέντε ετών. Ο Νικόλαος Σούτας είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγών συσσωρευτών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Διαθέτει μακρά εμπειρία 30 ετών στον χώρο του εμπορίου και έχει επιτύχει η εταιρεία του να δραστηριοποιείται και πέραν των Ελληνικών συνόρων (στην Βουλγαρία και Κύπρο).

Έχετε δείξει έντονο ενδιαφέρον και έχετε έρθει στην Σαλαμίνα. Τι πρεσβεύει η Σαλαμίνα για εσάς;
Η Σαλαμίνα είναι τόσο κοντά στην Αθήνα, αλλά τόσο παραμελημένη και εγκαταλελειμμένη από όλες τις κυβερνήσεις του παρελθόντος. Η Σαλαμίνα με την μακρά της ιστορία από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα, πρέπει να σταθεί δυναμικά στα πόδια της και δεν θα το καταφέρει χωρίς ανθρώπους στην εξουσία που να ενδιαφέρονται για το μέλλον της και να πονούν τον τόπο αυτό. Ο Νικόλαος Σούτας έχει βιώματα από την παιδική του ηλικία στην Σαλαμίνα. Έχει επισκεφθεί άπειρες φορές το νησί, τις παραλίες και τα ταβερνάκια του, έχει σπίτι στην Σαλαμίνα και αυτός είναι ο λόγος που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το νησί. «Στην Σαλαμίνα ήρθαμε για να μείνουμε.»

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, από τις πολλές επαφές σας, το νησί έχει αρκετά προβλήματα και έλλειψη υποδομών σε πολλούς τομείς. Όλα αυτά με την ζεύξη θα γίνουν πιο έντονα. Πώς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σύμφωνα πάντα με την πολιτική σκέψη της Ελληνικής Λύσης.
Η Ελληνική Λύση, στα λίγα έτη της παρουσίας της στην πολιτική ζωή του τόπου μας, έχει προσφέρει πάρα πολλά. Πολύ περισσότερα, μάλιστα από παραδοσιακά πολιτικά κόμματα που φιγουράρουν στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής δεκαετίες τώρα, αλλά αδιαφορούν πραγματικά για την χώρα μας και τους πολίτες της. Οι βουλευτές και οι άνθρωποι της Ελληνικής Λύσης είναι διαρκώς δίπλα στους ανθρώπους της καθημερινότητας και του μόχθου που βιώνουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα στις υποδομές της χώρας μας. Είμαστε δίπλα στον πολίτη και αφουγκραζόμαστε τον παλμό και μεταφέρουμε τα προβλήματά τους με την φωνή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πασχίζοντας και απαιτώντας για λύσεις. Ο πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Βελόπουλος έχει τις περισσότερες εμφανίσεις ως ομιλητής στην Ολομέλεια της Βουλής επί των περισσοτέρων νομοσχεδίων προς ψήφιση (111 ως και την 6/7/2021 με τις αντίστοιχες εμφανίσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών να είναι κατά πολύ λιγότερες). Η Ελληνική Λύση έχει ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα της Ελληνικής Περιφέρειας περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό κόμμα.

Τι πρεσβεύει η Ελληνική Λύση;
Το όραμα και το πνεύμα της Ελληνικής Λύσης συγκεντρώνεται σε τρεις μόνον λέξεις: Πατρίδα, Ορθοδοξία, Οικογένεια. Το κόμμα της Ελληνικής Λύσης είναι το μοναδικό κόμμα στην Βουλή που έχει τυπωμένο και βιβλιοδετημένο το πολιτικό της πρόγραμμα με σαφείς θέσεις ανά τομέα διακυβέρνησης σε 490 ολόκληρες σελίδες! Η Ελληνική Λύση σκοπεύει να εστιάσει στην δικαιοσύνη και στην αξιοκρατία. Κάποτε έλεγαν (και κάποιοι εξακολουθούν να λένε) ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχει κάποιος διπλώματα, αλλά γνωστούς. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και αξιοκρατικά ως ξεχωριστό μέλος της κοινωνίας μας.

Πολλοί λένε ότι η Ελληνική Λύση είναι αφενός ένα αρχηγικό κόμμα και αφετέρου άκρα εθνικιστικό και αντιευρωπαϊκό. Τι απαντάτε;
Η αγάπη για την πατρίδα, η αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες έχει αποτελέσει αντικείμενο δυσφήμισης και λασπολογίας (ειδικά από την προηγούμενη ισοπεδωτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και εντελώς λανθασμένα ως δείγμα εθνικισμού. Υπήρξε μία καλά στημένη προπαγάνδα εναντίον στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης που όμως αποδείχθηκε περίτρανα πόσο σαθρά ήταν τα θεμέλιά της. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελληνική Λύση υπερασπίζεται πρωτίστως τα συμφέροντα της χώρας μας (όπως άλλωστε πράττουν όλες οι χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου για τους πολίτες τους). Το σύνθημά μας είναι «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες!». Η Ελληνική Λύση είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα που επιθυμεί η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. να είναι αυτή που αξίζει στην μακρά ιστορία της. Θέλουμε να είμαστε οι πρωτοπόροι της Ευρώπης και όχι οι ουραγοί που μας κατάντησαν οι προκάτοχοί μας.

Σαν τομεάρχης ανάπτυξης της Ελληνικής Λύσης, ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης της Σαλαμίνας; Πού θα πρέπει να στηριχθεί για να έχει ένα καλύτερο μέλλον;
Όπως ήδη αναφέρατε, τα προβλήματα του νησιού είναι πολλά και συσσωρευμένα επί σειράς ετών. Η Σαλαμίνα αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επιτευχθεί η ανέλιξη του νησιού. Η Ελληνική Λύση εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες: τουρισμός, οδικό και συγκοινωνιακό δίκτυο, και διαχείριση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος. Αναλόγως με την Σπάρτη, η Σαλαμίνα σηκώνει στους ώμους της βαριά ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων. Η ιστορία αυτή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για την ποιοτική και ποσοτική αύξηση του τουρισμού στο νησί. Ο αρχαιολογικός και ιστορικός τουρισμός είναι ο πρώτος πυλώνας που απουσιάζει και μπορεί να αναδείξει την Σαλαμίνα ως την «Μύκονο του Πειραιά». Σε αυτό, φυσικά θα συμβάλλουν η ανάπτυξη και βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού, η αξιοποίηση των παραλιών, η δημιουργία περισσότερων πάρκων και χώρων αναψυχής. Γνωρίζουμε τα προβλήματα αυτού του τόπου. Γνωρίζουμε τα οικονομικά ζητήματα του δήμου, την απουσία κρατικής υποστήριξης και κονδυλίων, την έλλειψη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το ελλιπές δίκτυο αποχέτευσης και τις συνέπειές του στην μόλυνση των θαλασσιών πόρων του νησιού. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Έχουμε, όμως και τις λύσεις.

Συνήθως οι πολιτικοί υπόσχονται πολλά και στην συνέχεια τα ξεχνούν. Θα είναι κοντά στη Σαλαμίνα ο Νίκος Σούτας και σαν μέλος του κοινοβουλίου;
Ο Νικόλαος Σούτας δεν είναι άνθρωπος των υποσχέσεων. Είναι άνθρωπος των πράξεων. Τα λόγια εύκολα λέγονται και εύκολα ξεχνιούνται. Οι πράξεις είναι αυτές που μένουν και τα έργα κρίνουν τον καθένα από εμάς. Ο Νικόλαος Σούτας έρχεται στο νησί για να μείνει και να συνδράμει ως αρωγός στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του από όποια θέση κι αν βρίσκεται. Προπάντων, για να αγωνιστεί για την ανάπτυξη αυτού του τόπου σαν να ήταν το δικό του σπίτι και η δική του επιχείρηση. Ο Νικόλαος Σούτας θα είναι και θα παραμείνει διαθέσιμος σε οποιονδήποτε πολίτη της Σαλαμίνας, είτε εκλεγεί βουλευτής είτε όχι. Εκείνος, αλλά και το ίδιο το κόμμα της Ελληνικής Λύσης είναι παρόντες όταν σβήνουν τα φώτα· όχι μόνον στις προεκλογικές καμπάνιες. Δεν είμαστε εποχιακό κατάστημα. Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη όχι για την ψήφο του, αλλά για τα καθημερινά του προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος που σκοπεύουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας όχι με λόγια, αλλά με έργα και πράξεις. Και να τους αποδείξουμε ότι είχαν δίκιο που μας εμπιστεύτηκαν.

Ανεξαρτήτως κόμματος με ποια βασικά κριτήρια πιστεύετε ότι πρέπει ο λαός να εκλέγει τους αντιπροσώπους του;
Οι πολίτες οφείλουν να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους αξιοκρατικά. Οφείλουν να επιλέγουν ανθρώπους που έχουν επιτύχει σε προσωπικό επίπεδο· που έχουν εργαστεί σκληρά στο παρελθόν και έχουν αποδείξει την αξία τους. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να εκλέγεται για να διαχειριστεί τα κοινά, όταν δεν έχει διαχειριστεί με επιτυχία το δικό του σπίτι, την δική του επιχείρηση;

Τι θα ήθελε ο Νίκος Σούτας να πει από καρδιάς στους κατοίκους του νησιού;
Όπως είπα και πριν, η Ελληνική Λύση και εγώ θα είμαστε δίπλα στους πολίτες της Σαλαμίνας, όταν θα σβήσουν τα φώτα των προεκλογικών εκδηλώσεων. Θα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σας, θα αποτυπώνουμε τους προβληματισμούς σας και θα αγωνιζόμαστε με έργα και πράξεις για τα καθημερινά σας προβλήματα. Σκοπός μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και θα το αποδείξουμε αυτό με τα έργα μας. Δεν φέρουμε το αλάθητο του Πάπα. Είμαστε ανοικτοί στην κριτική. Οι πολίτες θέλουμε να μας κρίνουν όχι μόνον με την ψήφο τους, αλλά με τις παρατηρήσεις και την παρουσία τους καθημερινά στους χώρους και τα πολιτικά μας γραφεία. Είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα και θα παραμείνουμε.

Φωνή της Σαλαμίνας
έντυπη μορφή – Αύγουστος 2021

error: Content is protected !!