Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας δεν ηρέμησαν ούτε μετά θάνατον, σύμφωνα με το βιβλίο της συγγραφέως Μπες Λάβτζοϊ, με τίτλο “The Curious Fates of Famous Corpses” Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας δεν ηρέμησαν ούτε μετά θάνατον, σύμφωνα με το βιβλίο της συγγραφέως Μπες Λάβτζοϊ, με τίτλο “The Curious Fates of Famous Corpses”
Ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης έχασε το γεννητικό του μόριο, καθώς ο γιατρός που έκανε την αυτοψία στον νεκρό, αποφάσισε να το κόψει για ανεξήγητους λόγους.... Οι μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας δεν ηρέμησαν ούτε μετά θάνατον, σύμφωνα με το βιβλίο της συγγραφέως Μπες Λάβτζοϊ, με τίτλο “The Curious Fates of Famous Corpses”

Ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης έχασε το γεννητικό του μόριο, καθώς ο γιατρός που έκανε την αυτοψία στον νεκρό, αποφάσισε να το κόψει για ανεξήγητους λόγους. Έπειτα το δώρισε σε έναν ιερέα από την Κορσική και το όργανο του Βοναπάρτη άλλαξε πολλές φορές ιδιοκτήτη, μέχρι που έφτασε στην Έβαν Λάτιμερ, κόρη ουρολόγου που το αγόρασε σε δημοπρασία στο Παρίσι….

Το μυαλό του Άλμπερτ Άινσταϊν αφαιρέθηκε, χωρίστηκε σε κομμάτια και κατέληξε στα χέρια παθολόγων, που ήθελαν να το εξετάσουν. Τα μάτια του επιστήμονα δόθηκαν στον οφθαλμίατρο Έρικ Άμπρας απ’ τη Νέα Υόρκη….

Η εξωτική χορεύτρια που έγινε κατάσκοπος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστή ως Μάτα Χάρι, εκτελέστηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1917. Το σώμα της χρησιμοποιήθηκε για ιατρικές μελέτες, ενώ το κεφάλι της ταριχεύθηκε και φυλασσόταν στο Μουσείο Ανατομίας στο Παρίσι. Το 1918 το σώμα της μεταφέρθηκε και αυτό στο Μουσείο Ανατομίας. Όμως το 2000, οι αρχειονόμοι αντιλήφθηκαν ότι η Μάτα Χάρι είχε εξανιστεί και υπέθεσαν ότι το σώμα και το κεφάλι της χάθηκαν κατά τη μετακόμιση του μουσείου το 1954….

Μετά τον θάνατό του τον Ιανουάριο του 1924, το σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν ταριχεύθηκε και εκτέθηκε σε δημόσια θέα. Μέχρι σήμερα διατηρείται σε τόσο τέλεια κατάσταση, που πολλοί σχολιάζουν ότι φαίνεται απλώς σαν να κοιμάται….

Ο βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος 14ος, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1715, ύστερα από 70 χρόνια βασιλείας. Έναν αιώνα αργότερα, ο Βρετανός γεωλόγος Γουίλιαμ Μπάκλαντ, που ήθελε να δοκιμάσει κάθε γεύση στη ζωή του, έφαγε την καρδιά του Λουδοβίκου σε ένα δείπνο….

mixanitouxronou.gr

error: Content is protected !!