ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καλή μαθητική χρονιά θα μπορούσαμε να ευχηθούμε στους έλληνες εκπαιδευόμενους, αλλά και εκπαιδευτές, με την έναρξη των σχολείων σήμερα, αλλά... ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καλή μαθητική χρονιά θα μπορούσαμε να ευχηθούμε στους έλληνες εκπαιδευόμενους, αλλά και εκπαιδευτές, με την έναρξη των σχολείων σήμερα, αλλά μάλλον θα είναι γι’ αυτούς μία ακόμη δύσκολη σχολική περίοδος.

Από την μία πλευρά, είναι οι νέες καινοτομίες στο εκπαιδευτικό σύστημα, οι οποίες θα δυσκολέψουν τα δέοντα, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους, από την άλλη τα αυστηρά μέτρα, τα οποία λαμβάνονται, και καλώς λαμβάνονται, για την πανδημία.

Με δεδομένο αυτά τα μέτρα, λοιπόν, διαφαίνεται άμεσα ο κίνδυνος, τα σχολεία να κλείσουν και πάλι και να ξεκινήσει εκ νέου η τηλεκπαίδευση όπως κατά τις δύο προηγούμενες σχολικές περιόδους.

Αυτό δε, εικάζεται ότι θα συμβεί εάν και εφ’ όσον η κατάσταση με τον κορωνοϊό φτάσει στο απροχώρητο, γεγονός αναμφισβήτητο για τους επιστήμονες της επιτροπής των ελλήνων λοιμοξιολόγων, όπως αναγγέλλουν τηλεοπτικώς και καθημερινώς κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αντί του σχολείου, αμέσως με την είσοδο του χειμώνα.

Έτσι, δεν θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε, προς το παρόν τουλάχιστον, και τα νέα εκπαιδευτικά συστήματα, τα οποία είναι να εφαρμοσθούν από αυτόν τον χρόνο.

error: Content is protected !!