ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Δημοσιεύθηκε η είδηση ότι η σουηδική κυβέρνηση, πρόκειται εντός των ημερών να ψηφίσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίον το Κράτος,... ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Δημοσιεύθηκε η είδηση ότι η σουηδική κυβέρνηση, πρόκειται εντός των ημερών να ψηφίσει νόμο, σύμφωνα με τον οποίον το Κράτος, αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποζημιώνει όσους από τους πολίτες-του πλήττονται από παρενέργειες, ελαφρές ή και βαρύτερες, από τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Φαίνεται πως εκεί τα πράγματα διαφέρουν από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο, όπου όπως γνωρίζουμε τα εμβόλια δεν επιφέρουν παρενέργειες, ώστε η κυβέρνηση να ψηφίσει τέτοιο νόμο. «Με αυτό το νομοσχέδιο, το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει για την όποια ζημιά προέρχεται από εγκεκριμένα εμβόλια για τον COVID-19 στην περίπτωση κατά την οποία το εμβόλιο δεν καλύπτεται από φαρμακευτική ασφάλεια ή τα ποσά της συγκεκριμένης ασφάλειας δεν είναι αρκετά», τόνισε η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της Σουηδίας Lena Hallengren.

Αναφέρεται δε ότι, η κυβέρνηση της Σουηδίας έχει προβλέψει το ποσό των δέκα εκατομμυρίων κορωνών (982.396 €) για την αρχική χρηματοδότηση της πρωτοβουλίας αυτής. Όπως είναι γνωστό, οι φαρμακευτικές εταιρίες, οι οποίες παράγουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, απαλλάσσονται νομικά κάθε ευθύνης για οποιαδήποτε παρενέργεια είναι ενδεχόμενο να παρουσιάσει το εμβολιαστικό προϊόν τους.

error: Content is protected !!