ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Καλλιεργώντας τις εκ του σύνεγγυς επαφές του με τον απλό λαό, και μετά την συνάντησή του εν μέσω αγρών με... ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Καλλιεργώντας τις εκ του σύνεγγυς επαφές του με τον απλό λαό, και μετά την συνάντησή του εν μέσω αγρών με καβαλάρη γεωργό, ο οποίος του έπλεξε ύμνους, ο πρωθυπουργός της χώρας, είχε την μεγάλη ευκαιρία να συναντηθεί, σε ώρα καφέ, και με έναν συνταξιούχο, τον οποίον άκουσε χαμογελαστός, και ο οποίος του επεσήμανε πως η σύνταξή του από τα 1200 ευρώ έχει ξεπέσει στα εξακόσια και δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

Συνεχώς χαμογελαστός τον άκουγε ο πρωθυπουργός απολαμβάνοντας τον καφέ του, απαντώντας του δε, του είπε να κάνει υπομονή και όλα θα τακτοποιηθούν. Υπάρχει, βέβαια, και μία άλλη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι ζουν με τετρακόσια και λιγότερα ακόμη ευρώ, γι’ αυτό και είναι παρήγορο αυτό το χαμόγελο δίπλα στην αόριστη, πλην όμως σαφή υπόσχεση του πρωθυπουργού, στον πολίτη αυτόν, ο οποίος διέκοψε τις στιγμές της ανάπαυλάς του για να του επισημάνει πως με εξακόσια ευρώ τον μήνα δεν μπορεί να ζήσει την οικογένειά του.

Παραφράζοντες το γνωστό ρηθέν, ας ευχηθούμε και εμείς «Από το στόμα του πολίτη και στου πρωθυπουργού το αυτί». Ή μάλλον, -γιατί στο αυτί-του έφτασε και για τα καλά μάλιστα, και έδωσε και απάντηση-, και στις ειλικρινείς προθέσεις του πρωθυπουργού.

error: Content is protected !!