ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Διαβάζω και ακούω ότι η φαρμακευτική εταιρία Pfizer, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ανακοίνωσε ότι θα παράξει και εμβόλια κατά... ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΣΙΑ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Διαβάζω και ακούω ότι η φαρμακευτική εταιρία Pfizer, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ανακοίνωσε ότι θα παράξει και εμβόλια κατά του κορωνοϊού για βρέφη έξη μηνών και άνω, -τη στιγμή που ο ΠΟΥ έχει αντίθετη άποψη έως και δέκα οκτώ ετών-, ανακοίνωσε επίσης και ότι δεν φταίνε τα εμβόλια που δεν πατάσσεται από αυτά η μετάλλαξη «Δέλτα», αλλά το γεγονός ότι τα εν λόγω εμβόλια, δεν προσφέρουν ανοσία για περισσότερο από πέντε ή έξη μήνες, οπότε και πρέπει να γίνονται επαναληπτικές δόσεις.

Διάβασα επίσης ότι η FDA των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αποχή της από την 3η δόση, ως μη αναγκαία, προς το παρόν τουλάχιστον. Άλλοι επιστήμονες πάλι, βγάζουν συμπεράσματα και αποφαίνονται πως αυτός ο ιός θα παραμείνει εσαεί να μας τυραννά και ως εκ τούτου, θα πρέπει να προφυλαγόμαστε από αυτόν και να θωρακιζόμαστε κατά του, με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίον αντιστεκόμαστε και στην γρίπη, δηλαδή με επαναλαμβανόμενο εμβολιασμό.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, λοιπόν, μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας, ενώ τα φάρμακα που τόσο προσδοκούμε για ίαση, ναι μεν υπάρχουν-δεν υπάρχουν, -ανάλογα για κάθε χώρα-, όπως όμως δήλωσε τηλεοπτικά έλληνας γιατρός, είναι τόσο λίγα, που όταν έλθουν με το καλό και στην Ελλάδα, θα διανέμονται με φειδώ και δεν θα είναι για όλους ώστε, συμπλήρωσε, μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να μας σώσει.

Από την άλλη πλευρά, και στα εμβόλια παρατηρείται έλλειψη, καθώς πολλές τρίτες χώρες δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε αυτά, αφού πρώτα πρέπει να θωρακιστούν οι πρώτες και οι δεύτερες, την στιγμή κατά την οποία η ζήτηση είναι τεράστια και η παραγωγή δεν την προλαβαίνει.

error: Content is protected !!