Οι φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις μπορούν τώρα να είναι end-to-end κρυπτογραφημένες στο Messenger Οι φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις μπορούν τώρα να είναι end-to-end κρυπτογραφημένες στο Messenger
Το Facebook αποφάσισε να προσθέσει τη νέα επιλογή end-to-end κρυπτογράφησης υπό το φως της αύξησης των φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων τον τελευταίο χρόνο. Το Facebook... Οι φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις μπορούν τώρα να είναι end-to-end κρυπτογραφημένες στο Messenger

Το Facebook αποφάσισε να προσθέσει τη νέα επιλογή end-to-end κρυπτογράφησης υπό το φως της αύξησης των φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων τον τελευταίο χρόνο. Το Facebook μας ανακοίνωσε ότι το Messenger γίνεται λίγο πιο ασφαλές και ιδιωτικό (ή όσο πιο ιδιωτικό μπορεί να θεωρηθεί καθετί που κατασκευάζει η εταιρεία). Με λίγα λόγια, οι χρήστες έχουν τώρα την επιλογή να κάνουν τις φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις κρυπτογραφημένες end-to-end στο Messenger.

Αλλά σταθείτε, δεν ήταν αυτές ήδη end-to-end κρυπτογραφημένες; Λοιπόν, αυτή ήταν η δική σας σκέψη, αλλά η εταιρεία έχει προσφέρει μόνο αυτή την επιλογή ασφαλείας για ιδιωτικές συνομιλίες μηνυμάτων τα τελευταία χρόνια. Σε μία ανακοίνωση, το Facebook είπε ότι αποφάσισε να προσθέσει στο Messenger τη νέα επιλογή end-to-end κρυπτογράφησης υπό το φως της αύξησης των φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων τον τελευταίο χρόνο, το οποίο είναι λογικό αν αναλογιστούμε τους περιορισμούς της πανδημίας. Η εταιρεία επεσήμανε ότι αυτή τη περίοδο, έγιναν πάνω από 150 εκατομμύρια βιντεοκλήσεις την ημέρα στο Messenger.

Άλλα προϊόντα του Facebook, όπως το WhatsApp, έχουν ήδη ενσωματωμένη την end-to-end κρυπτογράφηση. Η end-to-end κρυπτογράφηση εξασφαλίζει ότι μόνο εσείς και ο παραλήπτης έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο στα μηνύματα και τις κλήσεις. Κανείς άλλος, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, δε μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σας ή να ακούσει τις κλήσεις σας. Εντούτοις, το Facebook είπε ότι οι χρήστες μπορούν πάντα να αναφέρουν ένα end-to-end κρυπτογραφημένο μήνυμα “αν κάτι πάει στραβά”, κατά πάσα πιθανότατα αναφορικά με καταστάσεις όπως η παρενόχληση.

Η end-to-end κρυπτογράφηση δεν έχει φτάσει σε όλο το Facebook ακόμα, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών συνομιλιών καθώς και των ομαδικών φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων. Το Facebook είπε ότι θα δοκίμαζε αυτές τις λειτουργίες με κάποιους χρήστες τις ερχόμενες εβδομάδες.

Επιπλέον, το Facebook αποκάλυψε ακόμα μία αναβάθμιση στη λειτουργία του να εξαφανίζει τα μηνύματα στο Messenger, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν για πόσο μπορεί κάποιος να δει τα μηνύματά τους σε μία συνομιλία προτού εξαφανιστούν. Με την αναβάθμιση, οι χρήστες έχουν περισσότερες επιλογές να προσδιορίσουν πόσο σύντομα θέλουν να εξαφανιστούν τα μηνύματά τους, σε φάσμα από πέντε δευτερόλεπτα μέχρι 24 ώρες.

Η εταιρεία θα δοκιμάσει επίσης και την end-to-end κρυπτογράφηση στα ιδιωτικά μηνύματα στο Instagram. Αυτή η δοκιμή θα περιλαμβάνει ενηλίκους από κάποιες χώρες και θα τους επιτρέπει να επιλέγουν να λαμβάνουν end-to-end κρυπτογραφημένα μηνύματα και κλήσεις για ιδιωτικές συνομιλίες.

csii.gr

error: Content is protected !!