ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, το διάσημο «Bloomberg», δημοσίευσε την ετήσια λίστα τών πλέον πλούσιων οικογενειών τού κόσμου, όπου... ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, το διάσημο «Bloomberg», δημοσίευσε την ετήσια λίστα τών πλέον πλούσιων οικογενειών τού κόσμου, όπου ο κάθε πικραμένος πτωχός μπορεί να ανατρέξει κατά σειράν προτεραιότητας (ποιός έρχεται πρώτος σε αμύθητους θησαυρούς και ποιοί ακολουθούν) και να επεκτείνει έτσι τις γνώσεις του περί των κόσμων της χλιδής. Χαρακτηριστικά διαβάζω πως η πρώτη της λίστας, για το 2021 οικογένεια, από τις εταιρείες τις οποίες εκμεταλλεύεται, κερδίζει έως και διακόσια ενενήντα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Απίστευτο;

Ό,τι και να πείτε, είναι πέρα έως πέρα αληθινό! Ακολουθούν οι αποδέλοιποι, και όσο πολλοί και αν φαίνονται, είναι γεγονός πως αποτελούν μία ελαχιστότατη «τυχερή» ομάδα πλούτου, δίπλα στα δισεκατομμύρια πτωχών και πεινασμένων σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη. Κι ενώ το «Bloomberg», μάς παραθέτει αυτά τα στοιχεία και μας κρατά ενήμερους, ουδείς, ίσως, ενδιαφέρεται να μας ενημερώσει και για το πόσοι συνάνθρωποί μας, στον κόσμο αυτόν, δεν έχουν να φάνε, υποσιτίζονται, τρέφονται από τα σκουπίδια, ή πεθαίνουν κατά χιλιάδες καθημερινώς, και κυρίως παιδιά, από ασιτία.

Μαστίζονται ανθρώπινες υπάρξεις από φτώχεια και θανατικά, από μολυσματικές ασθένειες, πείνα και δίψα, σε ένα μεγάλο ποσοστό χωρών στον πλανήτη, αλλά κανείς δεν το αναφέρει, ούτε καν το υπολογίζει, δεν το προβάλει ακόμη, εκτός ελαχίστων, γιατί δεν είναι «λάϊφ στάϊλ», δεν παραπέμπει σε «γκλαμουριές», δεν πουλάει, δεν εντυπωσιάζει, και άλλωστε η κουλτούρα μας, συνεπικουρούμενη την ανθρωπιά μας, δεν μας ωθεί, -αν όχι δεν μας επιτρέπει-, να αντιμετωπίζουμε και να σκεπτόμαστε το κακό, το οποίο αύριο μπορεί να χτυπήσει τελειωτικά και εμάς, -φτωχοί άλλωστε και εμείς είμαστε!-, παρά να θαυμάζουμε τους «μπίζνεσμεν» και να προσπαθούμε, πλην όμως ματαίως, να τους μιμούμαστε στο «λάϊφ στάϊλ», λιτοδίαιτοι, καταχρεωμένοι, άνεργοι και κακομοιριασμένοι, πλην όμως «γκλάμουρ» εμφανιζόμενοι.

error: Content is protected !!